Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Terör bu sefer Tunceli Kent merkezinde askeri vurdu. 7 şehit, çok sayıda yaralı var...

Terör bu sefer Tunceli Kent merkezinde askeri vurdu. 7 şehit, çok sayıda yaralı var...
 

Görünen o ki, terör olayları arttıkça, ülke olarak ne yapacağımızı bilemez hale geliyoruz.

Terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde, istihbarat diye hiçbir veri toplanmıyor. İstihbari faaliyetler askıya alınmış gibi görünüyor.

Ordu kendisine teslim edilen halk çocuklarını korumak için hiçbir faaliyette bulunmuyor. Askerlerin sevkleri sırasında hiçbir önlem alınmıyor.

Daha birkaç gün önce Bingöl Karlıova yolunda 10 asker şehit oldu, 70 asker yaralandı. Bu olaydan sonra ortaya çıkan gerçekler hakkında sadece kuru bir yalanlama geldi. Ne sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı, ne de her hangi bir sorumlu arandı. Ölen halk çocukları öldükleri ile kaldılar.

Birkaç yıl sonra, bu gün şehit sayılan bu çocuklar, şehitlikten çıkartılıp, ailelerine ödenen kan paraları faizi ile geri istenilebilir. Bunlar olmazsa bile iktidar partisinin bir örgütü kurduğu halk mahkemesinde bu çocukları yargılayıp, sonsuza dek ömür boyu hapis cezası(!) verebilir!(Diyarbakır il örgütünün yaptığı hatıralarda!)

Dediğim gibi terör olayları azalmak yerine gittikçe artıyor. Bu olayları önlemek için  bilinen önlemler bile alınmıyor. Hala yol aramaları başlatılmadı. Terör örgütü üyelerinin motorize bir şekilde eylem yapmalarına olanak sağlanıyor.

Bu arada meclis çatısı altında faaliyet gösteren partilerin sözcüleri kuru laf kalabalığından başka bir iş yapmıyorlar. Herkes birbirini suçlayarak, terör üzerinden rant sağlamaya bakıyorlar.

Ülkeyi bölmek isteyenler son surat emellerine doğru yol alırken, ufak çaplı eylemler bile gündeme gelmez oldu. Gerçi şehit haberleri ile ilgili basına getirilen kısıtlama nedeniyle, gazetelerin manşetleri, haber kanalların ilk haberlerinde şehit haberlerini görmezden gelmeye başlandı.

Sanki şehit haberlerinin manşete çıkması terörü azdırıp, haberlerin görmezden gelinmesi terörü azaltıyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.

Biz gelelim Tunceli’de meydana gelen ve 6 askerin ölümüne, 1 sivil kadının ölümüne ve çok sayıda askerin yaralanmasına neden olan terör örgütü tuzağına:

Tunceli kent merkezinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 7 askerin şehit olduğu televizyon kanallarına ve internet sitelerine düştü.

Tunceli'nin merkez Atatürk Mahallesi'nde bugün saat 18.00 sıralarında, iki askeri aracın geçişi sırasında bir patlama meydana geldi.

Zırhlı askeri aracının geçişi sırasında PKK'lıların tuzakladığı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi üzerine araçta yangın çıktı. Bazı kanallar polis aracı dese de, olay yerindeki görüntüler, aracın Jandarma’ya ait olduğunu görüntülüyor.

Kent merkezinin 3 kilometre dışında meydana gelen patlamada, ilk bilgilere göre saldırıda 7 güvenlik görevlisi şehit olurken, yaralıların da olduğu bildiriliyor.

Patlamanın ardından iki araçtaki yangın kontrol altına alınırken, güvenlik güçleri bölgede hava destekli operasyon başlattı. Operasyonun sadece gaz alma işlemi olduğunu yarın bir gün göreceğiz.

Artan terör olayları bize gösteriyor ki; bölgede terörle mücadele edilmiyor! Sadece asker kendisini koruyor. Asker dedimse, normal asker değil, kırsal polis anlamına gelen Jandarma. Bölgesindeki küçük olayların dışında sadece kendisini korumakla meşgul! Kırsal bölgelerdeki küçük olaylara giderken de, böylesi kalleş saldırılara maruz kalıyor. Diğer askerlerin operasyona katılması için Vali’nin talepte bulunması gerekiyor.

Böylesi görevlere giderken, uzaktan kumandayı iptal edilecek teknolojik araçlar(Jammer)maalesef kullanılmıyor. Olan gariban halk çocuklarına oluyor.

Yine terör, yine evlere ateş…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..