Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Terör Gerekçemiz, Olmasaydı Ne Yapardık Bilmiyorum; Kimseye Çatacak Bahanemiz Olmazdı

Terör Gerekçemiz, Olmasaydı Ne Yapardık Bilmiyorum; Kimseye Çatacak Bahanemiz Olmazdı
 

ABD Başkanı Donald Trump'ın, görevinden azledilen eski Baş Stratejisti Steve Bannon, Londra merkezli Şarku'l Avsat gazetesine verdiği röportajda, 'Türkiye'nin İran’dan; Katar'ın ise Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden (KDHC) daha tehlikeli olduğunu' öne sürdü.

'EN TEHLİKELİ ÜLKE TÜRKİYE'

Röportajında, “ABD için en büyük tehlike Türkiye’dir” ve “Türkiye, komşusu İran kadar tehlikeli değil, ondan daha tehlikelidir” ifadelerini kullanan Bannon, bu düşünceye yürekten inandığını belirterek şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’de gerçekte neler olup bittiğinin farkında değiliz. Bu, zamanımı ve vaktimi alacak öncelikli konu olacak.(internet)

Bu sadece ABD’nin zaten ilişkilerimizin iyi olmadığı bir zamanda Türkiye’ye bakışı değil, batılı bazı devletlerin ülkemiz hakkındaki düşüncesini de yansıtmaktadır. Bu ülkelerin hepsi bizim düşmanımız değil. Demek ki bizi böyle görüyorlar. Onları böyle düşünmeye sevk edecek ne yaptığımızla ilgili olarak bir şeyler söylememiz gerekirse;

Uygulanan sert siyasetin nedeni içinde bulunduğumuz konjonktür gibi görünüyor. Kandan bahane mi olur başka ne yapabilirdik diyeceksiniz ama karşı koyuşumuz terörle sınırlı olmayınca…

Yaptığımız her şeyi ülkemizi terör belasından kurtarmak için mi yapıyoruz, doğrusu ben emin değilim. Fakat terör gerekçesi öylesine bir yol açıyor ki o yoldan her yere gidebilirsiniz, komşu ülkeleri işgale kalksanız bile terör nedeniyle belki de anlayış gösterilir.

Gerekçe size yol açabilir (Terör ülkeme Kuzey Irak’tan geliyor, burasını işgal ederim arkadaş) ama siz o yolda yürümek zorunda değilsiniz.  Tabii ki birilerinin zaten amacı buysa ve terör de ona olağanüstü bir gerekçe sunduysa bunun bir anlamı yok.

Haklılığınız haklı olduğunuz konunun çerçevesiyle sınırlıdır; PKK mutlaka önemli, 15 Temmuz darbesi de öyle ama bütün bunlara rağmen devletin sanki herkese savaş ilan etmiş gibi bir hali var.

Allah Ülkelere (özellikle dünyada ABD, Rusya, İsrail, Kuzey Kore, İran gibi bazı ülkelere) eylemine bahane yaratacak gerekçeler vermesin. Türkiye, konusunda belki haklı ama onun bile siyasi tavırları dikkat çekiyor.

Umuyorum hükümetimiz milli hissiyatla uygulamaların terör gerekçesinin dışına taşırıldığını (Batılı bazı ülkelerin radikal tehlike olarak görmesi) görür.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..