Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Terör için eğitim şart

Hatta şaşırmakla da kalmıyor, hepimiz donuyoruz. Bu baş belası ile uzun yıllar beraber mutsuz şekilde yaşayacağımızı bilerek, artık bir şeyler yapmalıyız.

Deprem konusunda nasıl bir seferberlik halinde deprem ile beraber yaşamayı öğrenip deprem dede bile var ettiysek, acilen terör bilincimizin geliştirilmesi için okullar başta olmak üzere seferberlik ilan etmeli ve gerekirse terör dedenin kim olacağına karar vermeliyiz.

Deprem için nasıl bir eğitime tabi tutulduysak, terör içinde 7’den 70’e eğitime tabi tutulmalıyız.

DEPREM için verilen eğitimler sayesinde balkonlardan insanların kendilerini atmaları engellediyse, terör konusunda da eğitim vererek, bir yerde bomba patladığı zaman bombanın başına binlerce kişinin toplanması ile hadi bomba bizi de öldür der gibi beklenmesine dur demeliyiz.

TERÖR konusunda eğitimsiz ve bilinçsiz olduğumuz apaçık ortadadır. Hatta bunu bildiğimiz halde hiçbir eğitim çalışması yapmıyor ve bu eğitim çalışmalarını televizyon ile radyo ve afiş ile halkı bilinçlendirmeye çalışmıyoruz.

Terör heyecanıyla ilkyardımı yapmaktan yoksun olan halkımıza ilk yardım yapma bilincini bile aşılamıyoruz.

Ancak tek yaptığımız, terör nedeniyle hakkın rahmetine kavuşmuş insanlarımızın vahşet görüntülerini hiç vakit kaybetmeden ekranlara ulaştırmak olması ise çok acı…..

Terör eğitimsizlikten oluyor ve terörün maşaları olan teröristler ise eğitim yoksunluğundan terör belası çarkının içine giriyor. Ama bizler ise terör belasından aldığımız zararın en büyük bölümünü terör konusunda bilinçlendirilmememizden dolayı alıyoruz.

GÜNGÖREN’DE yaşanan iki ayrı bombalamanın acılarının sarılmaya başlanmasının ardından bir hafta daha geçmeden, Bahçelievler Parseller’de yol ortasında bir bomba olduğu ihbarı esnaf tarafından 155 aranarak polise yapılır.

Yolun ortasında bomba düzeneği gibi duran nesnenin etrafında halk toplanır ve polis tam olarak 40 dakika sonra gelir. Geldiği gibi halkı olay yerinden halkı uzaklaştırmayı bırakın, bomba imha elbisesi giyilmeden, nesne çıplak ellerle alınarak bir kutuya konulur.

Yani, hiçbir kimsenin ölmediği, bebeklerin vücutlarının parçalanmadığı için nesnenin bomba olmadığı anlaşılır!!!!!!

Anlayacağınız terör konusunda ilk olarak önce polis eğitilmelidir. Ve halk tarafından polisin eğitimsizliği değil, polisin eğitimli davranışının konuşulması sağlanmalıdır.

ACİLEN ve acilen polis ile halkımız eğitilmeli, terör bilincinin geliştirilmesiyle alakalı posterler hazırlanmalı ve terör konusunda sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon sağlanmalıdır.

İKİ bomba ile bize Güngören’de felaketin boyutlarını artırarak gösteren bebek katillerini besleyen bataklığın kurutulması için acilen çözüm için elbirliği yapmalıyız.

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..