Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Terör kapıyı çalınca

Turkiye kendini ifade etme ozurlu bir ulke, yillardan beri terore verdigi kurban sayisi kirkbini asti. Ama sanki bu durum Turkiye`nin kaderi imis gibi hareket ediliyor.

Diger ulkelerdeki teror orgutlerine karsi ulkeler gereken onlemleri alarak yillar once terorun kokunu kazidilar. Bizim ulkemizde ise basiretsiz sorumlular camdan koskte yasadiklari icin, yasananlari gormezden gelerek durumu idare etmeye calisiyorlar.

Amerika`da World Trade Center terorist saldiriya ugradiginda Amerika`yi yonetenler teroru destekleyen ulkeleri dusman ilan edince, bazi ulkeler durumlarini gozden gecirmek zorunda kaldilar. Halbuki Amerika`da teror falan yok sadece munferit bir olay yasanmisti. Biz ise teror ile icice yasadigimiz halde yurt disinda icinde bulundugumuz durumu anlatma ihtiyaci duymuyoruz.

Daha once gazetede bir bayan itirafcinin anlattiklarini okudugumda, hayretler icinde kalmistim. Bu anlatilanlari neden film haline getirip de yurt disinda iste PKK nin ic yuzu diye afise etmiyoruz. Vatandasin ekonomik durumdan bozuk olan psikolojisi, bir de bugun sira bizde mi diye paranoyaya donusurse, zaten patlamaya hazir olan bir toplum, olabilecekleri dusunmek bile rahatsiz ediyor. Bir taraftan teror ile mucadele ederken, diger taraftan da hakliligimizi tum dunyaya duyurmaliyiz ki, hakli oldugumuz platformda haksiz duruma dusmeyelim.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...