Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '15

 
Kategori
Siyaset
 

Terör karşısında muhalefetin takındığı tutum

Terör karşısında muhalefetin takındığı tutum
 

işte beğendikleri şey


Dün televizyon ekranlarından tam anlamıyla dehşet bir terör eylemi izledik. İstanbul ilimizde Çağlayan adliyesinde görev yapan bir Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz iki teröristin silahlı saldırısı sonucu rehin alındı ve sekiz saat süren rehin alma süresi içinde talepleri yerine getirilmeyen ve ikna da edilemeyen teröristler savcıya ateş edilip şehit edilince güvenlik güçlerimiz kapıyı kırarak içeri girdi ve teröristleri vurarak etkisiz hale getirdi.

Bu terör eyleminin başladığı saatlerde tv ekranlarından durumu izlerken kimi tv lerde çok enteresan yorumlar dinledim. Doğrusunu isterseniz çok şaşırmadım.  Çünkü bu ülkede muhalefet yapma adına resmen ihanet içinde bulunan çevreler ve onların basın yayın organlarını izliyordum.

Burada bir tanesinden iki örnek vermek isterim. BUGÜN TV. Malum paralelcilerin televizyonunda yapılan bir yorum. “Bu eylemleri iktidar seçimler yaklaşınca kendisi tertipleterek seçime daha güçlü girmek istiyor” ve “Siz devletin emniyet kademelerinde deneyimli emniyet görevlisi bırakmazsanız olacağı budur” şeklinde.

Şimdi bütün sağduyulu vatandaşlarımıza sormak isterim, bu yorumlardan ne anladınız? Tabii ki bu yorumlardan ne anlaşıldığı çok belli. Peki böyle bir yorumu ülkesini ve milletini seven bir insan nasıl yapar?  Resmen “Oh oldu” der gibi bir yorum değil mi?

Ülkemizin ekonomik ve sosyal yönden yükselmesini istemeyen iç ve dış çevreler hiç rahat durmuyorlar. Ellerinden gelen her türlü kötülüğü yapıyorlar. Yapılan kötülükler tüm milletimizin gözü önündedir.

Ülkesini ve milletini seven hiçbir vatandaşımızın bu eylemleri makul görmesi veya hoş görmesi asla mümkün değildir. Bilesiniz ki bu ve benzeri eylemlerden medet uman ve bu eylemler üzerinden muhalefet yapmaya çaba gösteren kim ve kimler varsa onlar vatan haininin ta kendileridirler.

Bütün bu kötülüklere karşı en büyük silahımız tüm sağduyulu vatandaşlarımızın aynı çatı altında toplanması ve birleşmesi olacaktır. Aynı siyasi partiye oy vermek zorunda değiliz ama ülkemizin menfaatleri söz konusu olunca aynı safta yer almak zorundayız.

Anarşi ve terör aracını kullanmadan her vatandaşın bu ülkede dilediği gibi konuşmak ve meşruiyet zemininden faydalanmak hakkını kullanmasının yanında ne engel vardır?

Tabii ki yapılmak istenen çok farklı…01.04.2015      

M.Sadullah SAĞLAM

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..