Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

Terör sorunu biter mi?

Ülkemizde 35 senedir varlık gösteren bu terör laneti her günümüze bir iz bırakmak için yemin etmişcesine kan döküyor. Örgüt liderini biz Apo olarak biliyoruz, dağdaki Murat Karayılan, meclisteki malum şahıslar. Ama son dağlıca baskının emrini veren Suriyeli Bahoz Erdal adında başka bir terörist lideri çıkıyor. Belli ki kendi aralarında da anlaşamıyorlar ki Selahattin Demirtaş bile son olaydan üzüntüsünü dile getiriyor. Leyla Zana bu hükümetin sorunu çözeceğini söylüyor, Bülent Arınç Apo'ya ev hapsi konuşulabilir diyor. Bir yandan da Mit Oslo'larda teröristlerle masaya oturuyor. O kadar ilginç ki sözde müttefikimiz Abd teröristlerin en büyük sığınak ve eğitim yerleri olan Kuzey Irak topraklarındaki Kandil'e girilmesine müsade etmiyor. Ben de Abd olsam kabul etmem. Çünkü o topraklar artık onların. Bu hızla giderlerse bir parça da Suriye'den, bir parça bizim güneydoğudan alıp orada bir Amerikan özerk bölgesini kuracaklar!! Suriye için de Rusya'ya ve Çin'e minnet duyduğumu da belirtmeden edemeyececeğim. Suriye'nin kapı komşusu olan biz bu tehlikeleri, bu amaçları görmemezlikten gelerek başbakanımız vesileyisle Birleşmiş Milletler'i üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz. Bu kadar gözleri kapalı, hangi amaca hizmet ettiği belli olmadan vatanımızı yönetiyorlar. Hayretle ve sabırla izliyorum.

Sözde kürt sorunu olarak ortaya atılan ana dilde eğitim falan hikaye. Hiç bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı (bakın Türk demiyorum) ana dili kürtçeymiş, konuşmasın vs. demez, demeye de hakkı olmaz. Önümüze koyulan sorun bölünme sorunudur. Bunun da başında özerklik verilmesi gelir. Bunun da öncesinde ana dilde eğitim gelir. Bunların hepsi merdivenin basamaklarıdır. Pat diye bölünerek güneydoğuda Kürdistan devleti olunamaz. Ama bu merdivenlerin basamakları yavaş yavaş çıkılmaktadır. Leyla Zana'nın bağımsız Kürdistan diye haykırırken şimdi de Recep Tayyip Erdoğan'a güveniyor olması bu merdivenin basamaklarından kaynaklanmaktadır.  Ve bütün bunların temelinde de Amerikanın Büyük Ortadoğu Projesi yer almaktadır. Çünkü malum kaynaklar buradadır. Yoksa Libya demokratik değilmiş, Saddam diktatörmüş Amerikarının ..de olmaz. Herkesin günlük hayatta yaşadığı gibi dünya menfaat dünyası. Güçlüler senaryoyu yazar, oyuncular oynar.

Tekrar başa dönerek;

Bizdeki bu terör sorunu biter mi dersek eğer nah biter demekten kendimi alamıyorum. Eğer bitecek olursa şu an yaşanandan çok daha kanlı biteceği aşikardır malesef.

Çünkü ne teröristler kendilerine vaat edilen bağımsız kürdistan emellerinden vazgeçer, tamam razıyız bu duruma sıkıntı yok der,

Ne de;

Büyük Türk Milleti bu vatanın topraklarından bir çakıl taşının dahi verilmeyeceğinden ödün verir.

 
Toplam blog
: 2
: 59
Kayıt tarihi
: 06.01.12
 
 

Giresun- Tirebolu- Belen Köyü 1984 yılında doğdum. İlkokulu doğduğum köyde, Orta Okulu ilçemizin ..