Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Terör Tsunamisi !..

Terör Tsunamisi !..
 

Ne denilebilinir ki ? YASTAYIZ İŞTE !..


Adları Hasan… Selçuk… Ramazan… Egemen…Cahit… Rasim… İlhan… Halil İbrahim.. Çağlar… Hakkı… Muhammet… Davut… Oktay…

Onlar tam 15 candı.. Onbeş arkadaş… Onbeş sırttaş… Onbeş askerdi, Mehmet’ti. Onbeş Mehmetçik’ti, onbeş cansız fidan oldular. Onlar şehit oldular… Tıpkı diğer canlar gibi… Diğer şehitler gibi.. Aynı diğer kahpe saldırılara maruz kalıp da, hayatlarını kaybedip, şehit mertebesine yükselenler gibi..

Bugün hava yağışlı.. Bardaktan boşanırcasına bir yağmur var. Doğanın bu güzelliğine, bu susamışlığımıza sevinemiyorum bile.. Tanrı, kuruyan barajlarımızı, nehirlerimizi gördü, yağmur yağdırıyor diye düşünemiyorum bile. Çünkü, kahpelerin en şanlısı terör, 15 can daha aldı. Tam 15 eve yas, onbeş eve köz düştü. Bugün gökler bile şehitlere ağlıyor sim geliyor. Bugün, Eskişehir, Erzurum, Denizli, Antalya, Osmaniye, Kırıkkale, Adana, Mersin, Kocaeli, Artvin, Diyarbakır, Siirt, Bayburt, İstanbul, İzmir ağlıyor. Onlar şehitlerine ağlıyor. Türkiye kan ağlıyor.

İki gündür, terör olayını takip ediyorum. Ne kadar öfke, ne kadar hiddet yüklüyüm anlatamam. Öfkemin elektrik yükü, bugünlerde şimşekler, yıldırımlar ve de yağmurlar yüklü bulutların elektriğinden daha fazla. Herkesin öfkesi kalemine, diline, yüzüne yansımış. Herkes aynı şeyi söylüyor. Tamam da be kardeşim, bunları her terör olayında söylemiyor muyuz ? Hep yazılmıyor mu ? Hep aynı uzmanlardan görüş alınmıyor mu ? Peki ne değişiyor ? Ne değişti ? Bugünkü şehitleri verdiğimiz aynı yerde daha beş altı ay önce yine şehit vermemiş miydik ? Daha senesi bile dolmadan Dağlıca daki kahpe baskında 12 tane şehit vermemiş miydik ? O zaman da o kadar şey söylenmemiş miydi ? Ne değişti ? Hiç bir şey !..

Şu başlığa dikkatinizi çekerim.

<ı>“ 350 Pkk’lı terörist, Aktütün sınır karakoluna Irak topraklarından ağır silahlarla gelip saldırdılar. 15 asker şehit, 21 asker yaralı, 23 terörist öldürüldü “

<ı>

Bu başlık gibisini birçok gazetede okumuşsunuzdur. Başlığa dikkat çekerken 350 rakamına odaklanmanızı rica ediyorum. Eskiden vur-kaç taktiği izleyen teröristler, artık daha kalabalık guruplar halinde saldırıyorlar ve kullandıkları silah ve teçhizatları da değerlendirdiğinizde, sanki daha konvansiyonel taktikler izliyorlarmış gibi de gelmedi mi size acaba ? Şimdi burada, bu ağır makineli silahları ve diğer mühimmatları nasıl sağladıkları sorusunu da sordunuz mu kendinize ? Soran birileri çıkacak mı ? Neden hala bu hainlerin köklerini kazıyamadığımız, asıl inlerini kurutamadığımız gerçeğini kim açıklayacak ? Bugün, ciddi anlamda silah, para, insan ve lojistik destek veren bunu da saklamayan (inkar etmeye çalışsa da alenen bilinen) Irak’ın kuzeyindeki devlet kültüründen yoksun aşiretlere haddinin bildirilmesi hususunda neden hala zeytin dalı uzattığımızın manasızlığını kim açıklayacak ? Her terör olayında, “ şehitlerin kanı yerde kalmayacak” diye bas bas bağıranlar, bugün bu 15 şehidin tabutuna, onların geride kalanlarının gözlerine nasıl bakacaklar ?

Daha dün, “ Dtp kapatılmamalı” diyen çok bilmiş gazeteciler, ahkam kesen köşe yazarları, bugün şu durumda bile hala terörü ve pkk’yı lanetlemeyen, arka çıkan, neredeyse haklı çıkartan Dtp’yi hala kapatılmaması yönünde bayraktarlık yapacaklar mı ? Bugünkü meclis, halkın bu öfkesine, bu can kayıplarına karşı, terör zirvelerinde haritalar üzerinde ağır sohbetler yapıp daha radikal kararlar alacaklar mı acaba ?

Bugün, yukarıda adı geçen sözümona siyasi partinin başkanı, terörü ve teröristi lanetleyeceğine, “çatışmayla bir şey çözülmez” gibi bir alf ebeliği yapmış. Bu lafını, temsilcisi ve savunucu olduğu grup ve taraflara söylüyorsa, alkışlarım. Ama bu sözünün, tezkere arifesinde hedefi bellidir. Bu insanlar toplum nezdinde bir kez daha küçülmüşlerdir ve küçülmeye devam edeceklerdir. Barış, kardeşlik, millet, ulus, demokrasi, özgürlükler vs kavramları ne olacak derseniz eğer ! O kavramlar bu şahuslardan çok uzak !..

Bugün, 15 can al bayrak altında kara toprağa girerken, onbeş eve köz düşmüş ve onlarca evde, onlarca ana, baba, kardeş ağlıyorken, kimilerinin timsah göz yaşları döktüğünü, kimilerinin de zılgıtlı halaylar çektiğini duyar gibiyim.

Bugün bu terör olayı hem toplum nezdinde, hem askeri kanatta, hem siyasi kanatta bir tsunami etkisi yaratmıştır. Bu tsunamiden en az zararlar çıkıp, sonraki oluşabilecek aşağılık senaryolara karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Hep siyasi kanatta, hem toplum nezdinde sahte göz yaşı dökenler, kardeşlikten demokrasiden, özgürlüklerden bahsedenler iyice dikkate alınmalıdır. Bugün “terörün her türlüsünü lanetliyoruz” deyip, insanları kandıranlar yarın iyi takip dilmelidir. İyi takip edilmelidir ki, asıl sorunun terör değil, terörist olduğu; asıl sorunun kürt ve Kürtlük değil, bunu kullanan pkk ve onların siyasi uzantılarının olduğu iyice görülsün.

Dün Türkiye’de hala bir Kürt ve Kürtlük sorununun olduğunu düşünüp savunanlar. Bugün hala aynı kanıdalar mı ? Daha dün, Türkiye’nin en büyük sorunu terördür diye düşünenler, bugün hala öyle mi düşünüyorlar. Dün ABD müttefikimiz, dostumuz diyenler, Barzani ve Talabani’yle el sıkışanlar, bugün hala el sıkışma yarışına girebilirler mi ? Eğer öyleyse, o zaman şehitlerin sayısına, arkada öksüz kalan çocuklara, karılara, yavuklulara ve dimdik ayakta durmaya çalışan o yüce anaların, babaların gözlerinin içine baksınlar. Belki bir şeyler anlarlar !..

../..

 
Toplam blog
: 671
: 2572
Kayıt tarihi
: 26.06.06
 
 

Anadan doğma bir İzmirliyim ve bu şehirli olmaktan gurur duyuyorum.. Hem bu şehirde doğmuş, hem b..