Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı ABDULLAH BEDELOĞLU

http://blog.milliyet.com.tr/abdullahbedeloglu

09 Temmuz '10

 
Kategori
Hukuk
 

Terör ve intiharlar nasıl önlenir?

Terör ve intiharlar nasıl önlenir?
 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptım. Şahsımdan değil eşimin sahip olduğu yasal haklardan dolayı kendisine ben ve eşim sürekli yardım ettiğimiz halde (yel değirmenini düşman bilip saldıran Donkişot gibi sebepsiz ve anlamsız gördüğüm husumetle) bana husumet besleyen maddi ve manevi zarar veren hayati tehlike yaşatan, uzuv kaybıma, boşanmamıza, çocuğumun yetim kalmasına sebep olan tüm bunlara ilaveten beni suçlu olarak gösteren ve saldırganın eylemlerine devam etmesi konusunda teşvik eder nitelikte karar veren mahkemeler ve Yargıtay’ın hakkımdaki ilgili kararlarını tüm masum insanlar, insanlık erdemleri için çalışmış, mahkemelerin kurulmasına orada adalet ADINA nice hâkim, savcı, polis, memur, askerlerin para almasını sağlayan, vergi veren insanlar adına kınıyorum.


MAHKEMELERİN HAKARET FİİLİNİ KULLANIŞ TARZI
Hayatı boyunca herkese karşı iyi niyetini korumuş kişileri, sadece kendini savunma hakkını kullanmak amacıyla sadece mahkeme önünde yaptığı düşünce ve kanaatleri ifadeyi hakaret kapsamına alan yargı şahsi menfaat sağlamak, tereke, miras edinmek dışında husumet için geçerli gerekçe bulamayan bir kişiye husumet beslemesi için gerekçe hazırlayarak kışkırtıcılık, teşvik ve tahrik etmektedir. Bütün bunlar bir yargı ayıbıdır.

tOPLUM
Yüksek Lisans mezunu, hukuk eğitimi almış, devletin saygın kurumunda öğretmenlik mesleği gibi saygın bir meslek şahsiyetini haklı olduğu konuda adaletsizlik yapıp masum insanları suçlu, suçluları masum yapan adalet kapısında normal vatandaşların adalet yüzü görmesi imkânsızdır. Parçalanan sadece bir yuva, bir kişi değil insanlık ruhudur. Adalet mülkün temeli ise ve ülkemizde terör varsa intiharlar varsa sebebi mahkemelerin yanlış kararlarıdır. Türkiyedeki terörün ve intiharların sebebi mahkemelerin yanlış adaletsiz kararlarıdır. Mahkemeler, insanların, hak, hayat, ve mallarının yağmalanmasını sağlayan kurumlar olarak görev yapmaktadır. Temel hak ve hürriyetleri, savunma hakkını, düşünce ve vicdan kanaat ve hürriyetini tanımayan kurumlardır. Bireysel savunma hakkını suç olarak gören bu kurumlar insanların mallarının hem masum hem de suçlu insanların mallarının, hayatlarının yağmalanması sistemidir. Mahkemeye gelmeyin suçlu ve suçsuz olmanız farketmez hayatınızı ve mallarınızı avukatlık ve mahkeme sistemine yağmalatır. Vatandaşın savunma hakkını içeren dilekçesini kendi yetki alanı dışında olsa dahi alıp yetkili mahkemeye göndermek durumunda olan mahkeme gördüğü dava ile yazılı verilen savunmayı almayarak savunma hakkını engellemeyi hangi hukuk, hakkaniyet, vicdanla yapmaktadır. Anayasada temel hak ve hürryetlerin kullanımını yasaklayan suç sayan vicdani kanaat oluşturamaz, oluşturulamaz derken temel hak ve hürriyetlerin kullanımını içeren sözleri, maksadın dışında anlamlar yükleyen çarpıtan bir yargı kabul edilemez, hakim kabul edilemez, .

Yargının adil karar verebilecek hale getirilmesi terörü ve intiharları önlemek için birinci şarttır. Mahkemelerin adaletsiz kararları sürdükçe bu ülkede terör ve intiharları hiçbir güç, hiçbir şekilde önleyemez. İkinci şart ekonomik edinimlerin kurallı ve istikrarlı, hakkaniyetle yapılmasıdır. İstisnasız herkesin yaşama hakkı çerçevesinde meslek ve iş edinmesi, gelir sağlamasıdır.

Abdullah Bedeloğlu

 
Toplam blog
: 152
: 2363
Kayıt tarihi
: 13.01.10
 
 

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Muğla Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yü..