Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Terör

Ülkemizde yaşanan terörist PKK olaylarının kökünün; silah gücüyle kurutulabileceği inancında değilim. Dersim isyanından beri bu sorun yaşanıyor ve daha da yaşanacak gibi görünüyor.

Sınır ötesi harekâtlardan gelen şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor. Terörist de olsalar; bu harekâtlarda öldürülen insanların çoğunun Türk vatandaşı olduğu ve ailelerinin içimizde yaşadığı bir gerçek. Onlar da insan. Onlara da yazık oluyor ve hem vatandaşlarımız hem de insan oluşlarından dolayı içimiz sızlıyor.

Bana göre barışçıl yollardan sorunun çözümüne çalışılsa; örneğin Güneydoğuda yaşayan vatandaşlarımız canı gönülden kucaklanıp oralara daha fazla yatırım yapılsa, eğitime daha fazla önem verilse, işsizlik ve terör nedeniyle göç eden vatandaşlarımızın tekrar yurtlarına dönmeleri sağlansa, kardeşlik duyguları geliştirilse, bu kardeşlik duyguları içerisinde dışarıdan sızan güçlerin oralarda yaşayanlar tarafından korunmasına meydan bırakılmasa, onların ne istediklerine kulak verilip misakı milli hudutlarımız dâhilinde, vatandaşlık hak ve görevleri değişmeksizin kendi geleneklerine göre yaşamalarına, kendi dillerinde eğitim yapabilmelerine, kendilerine ait radyo ve televizyonlarının olmasına imkân sağlansa ve ona göre çözüm aransa daha iyi olur düşüncesindeyim.

Bunların yapılmaya çalışıldığına ancak yeteri kadar yapılamadığına inanıyorum

Bütün dünya ve içimizde yaşayanlardan birçokları, bu harekâtlara karşı iken, Kuzey Irakta yuvalanmış olan teröristler, iç ve dış mihraklar tarafından beslenirken, ülkemizin her yerinde, her gün, PKK yandaşları tarafından çeşitli olaylar, kundaklamalar ve yürüyüşler yapılırken; silah gücüyle, bu olayların bitirilebileceğine kani değilim.

Ancak vatandaşlarımızın canlarına kastedenlere karşı elimizi kolumuzu bağlayıp duracak değiliz. Elbette ki şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacak ve onlara gereken cevabı vereceğiz.

Yazık oluyor her iki tarafın da gencecik fidanlarına 26 Şubat 2008

 
Toplam blog
: 104
: 722
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

6 Mayıs 1927 Simav doğumlu, İstanbul Yıldız Teknik Okulu’nun ( Bu günkü Yıldız Üniversitesi) son sın..