Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
Güncel
 

Teröre hayır / Silah bizden / Avrupa !...

Teröre hayır / Silah bizden / Avrupa !...
 

Yabancı basın günah mı çıkartıyor ?
Bu gün terorist olarak ilan ettikleri PKK'nın kullandıkları silahların açıklanması için ışık tutmak mı istiyor...
Biraz garip gelmiyor mu ?
Düne kadar eski doğu Almanya'nın envanterinden hibe edilen silahlari doğu illerinde kullanamazsınız diye yaygara yaparken. Bu gün terorist olarak kabul edilenlerin ellerinde ki silahlar hakkında açıklamaları yazarken zorlanıyorlar.
Türk askerinin sınır boyunca yapmış olduğu temizliği dikkatle izlerken.
Onlarda oralarda yaşıyan kürt kökenli vatandaşın PKK illetinden neler çektiğini yavaş yavaş kabulleniyorlar.
Bu arada her an Türkiye'nin bir Irak operasyonu karşısında da yeni anti yazılar arama içersinde olduklarıda gözden kaçmıyor.
Son aylar içersinde Sayın başbakanın ilk önce içimizdeki 5000 PKK'lıyı bitirelim ondan sonra Irak'da yuvalanmış 500 teroristle uğraşırız sözlerini büyük puntolarla geçiyorlar.
Bu arada Genelkurmay'ın bu rakkamların tam tersi olduğu açıklamasınıda. Hükümet ve asker arasında bir bilgi kargaşalığı gibi sergiliyorlar.
PKK'nin her zaman yaptığı ve bozduğu tek taraflı silah kes anlaşmasının da inandırıcı olmadığı ve yapılan askeri bilgiler içerikliğinde Kuzey Irak'dan yardım görüldügü iddasını da kabullenmeye başlamış görünüyorlar.
Bu gün ülkenin çeşitli yerlerinde terör akdleri ve son Ankara'daki bomba hadisesi ile sol içerikli partinin Erdoğan hükümetini zorlıyacağı kanısında görüyorlar.
Türk askeri birimlerinin yapmış olduğu incelemelerde terör guruplarının ellerinde ki silahların Avrupa menşeli olması utanç verici bir durum ortaya koyduğunu yazıyor.
Bu gün PKK'nın elinde bulunan Kara mayınlarının İtalya'ya ait olması; İtalyanların 1998 senesinde bu mayınların dolaylı yollarla teroristlerin eline geçdiğine dair özürü, hiç bir şeyin önüne geçmemişdir. Bu durum 2002 senesinde ve 2006 senesinde de devam etmişdir.
Görülmektedir ki bu seneler içersinde kullanılan mayınlar İtalyan menşelidir.
Aynı zamanda PKK'nin kullanmış olduğu el bombaları, Alman markalı olduğu mayın konusunda da İtalya ve Rusya dan sonra üçüncü sırayı almaktadır.
Bu zaman içersinde zararsız hale getirilen 16 bin mayından en az bin tanesi Alman mayınlarıdır.
Rus yapımı silahların eski Rus rejimine bağlı ülkeler aracılığı ile ellerine geçmektedir. Bununla kalmayıp Irak harbinde Amerika'lıların Irak'a yapmış olduğu silah yardımından Kuzey Iraklı kürtler tarafından PKK'nın eline Glock marka çok sayıda makineli tüfekler dağıtılmışdır.
Avrupa her ne kadar biz PKK'ya silah satmıyoruz deselerde 3.ncü ülkeler kanalı ile bu silahlar ellerine geçmektedir.
Bu gün Avrupa'nin içinde yer bulan PKK dolaylı yollarla temin ettikleri milyonlarca dolarla bu silahların finansını yapmaktadır. PKK agentleri Avrupa da silahsızlanma konularını gayet iyi takip etmekde olup; bunların ceşitli yollarla teroristlerin eline geçmesini sağlamaktadır.
Gene yabancı gazetelerin yapmış olduğu incelemelerde milyonlarca dolarım silah temini için Kuzey Irak'da beklediğini yazmaktadırlar.
Her ne kadar AB'nin PKK'yi terorist ilan etmesine rağmen. Bütün bu finans organizasyonları Avrupa içinde yapıldığı bilinen gerçeklerden biridir.
Acı bir gerçek Alman silahları ile Türkiye'de insanlar ölmektedir.

Saygılar.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..