Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Teröre karşı üç maymun oynanırsa böyle olur.!

Teröre karşı üç maymun oynanırsa böyle olur.!
 

Ülkemizde elbette herkes vatanının halkını seviyor, bölücü terör taraftarları hariç. Ancak aslında değer yargısı ve kültürel inanç ve bilinç olarak İktidar da vatanın birliği ve bütünlüğünü özünde koruyan düşüncelere sahip.

Ancak terörün ya maksadını göremeyecek kadar gözlerini yumuyorlar ya da yanlış yönlendirilip pasif tedbirlerle sorunun üstesinden gelineceğini zannediyorlar.

Terör örgütü önde gelenlerinin açıkca bölücülük  ifadelerine karşılık duymazlıktan gelip, bazı kültürel veya sosyolojik ekonomik testeklerle kürt seçmen kamuoyu kazanılır ve PKK zayıflar diye düşüyorlar.

Bütün bunlar yanlıştır. yapılan işler doğru ancak terör konusunda beklenti yanlıştır. Ancak açılım sürecinde verilen tavizler teröre potansiyel kamuoyu milis taraftarlar oluşturmuş. aleni olarak ancak yasadışı örgütlenme palazlanmıştır.

Ne kadar tutuklama yapısa da cemmaatler gibi veya tarikatlar gibi bir kere örgütlenen gizli yapılanmaların çözülmesi ve dağıtılması zordur.

İnsan hakları olarak herkesin evrensel hakları elbette verilmelidir. Bunları açılımdan önce de yazdım. Ancak ülke bütünlüğüne yönelik terörün istemlerinin demokratik olarak çözümünü beklemek kafayı kuma gömmektir.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..