Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Teröre nihayet çözüm bulundu

Teröre nihayet çözüm bulundu
 

Kalbinde azıcık acıma duygusu, merhamet taşıyan, evlât sevgisi, vatan sevgisi nedir bilen her vatandaşın yüreği, yıllardır terör belasıyla yanıp tutuşuyor.

Otuz yıldır hayatlarının baharında kaybettiğimiz 5000 küsur evladımızın acısı yanında, yaralanan, fizik olarak sakat kalan, yaşadığı travmalarla ruh dünyası bozulan evlatlarımızın sayısı ise çok daha fazla.

Terörden hiçbir çıkarı olmayan tam tersine bu acıyı her zaman bağrında hisseden bir vatandaş olarak, son baskında şehit olan yavrularımızın acısıyla kavrulurken internette gördüğüm bir haberle adeta yüreğimde bir ferahlık hissettim.

İşte Kılıçdaroğlu’nun terör çözümü” başlığını taşıyordu haber...

Otuz yıldır büyüklerimizin çare bulamadığı terör belasına, benim gibi kendi dertlerinin çaresini bulamayan garip vatandaş çözüm bulacak değildi ya... Elbette bunun en iyi reçetesi siyasetçilerimizin zihninde belirecekti.

Bu heyecan, ümit ve merakla hemen haberi okudum.

Sayın Kılıçdaroğlu terörü ancak CHP’nin bitirebileceğini belirterek diyor ki, “35 yıldır terörü silahla susturmaya çalıştılar. Akıl yok, mantık yok bunlarda. Kan, kanla yıkamakla temizlenmez, böyle bir anlayış olmaz. Huzuru ve barışı sağlamak için, toplumsal barışı sağlamak için önce aklımızı ve mantığımızı kullanacağız.”

Ne kadar güzel bir söylem değil mi?

Peki sonuç?

“Biz birilerinin reçetesine değil halkın reçetesine başvuracağız.”

Hoppalaaa! Halkın bir reçetesi var da bunu saklıyor mu acaba? Böyle bir çözüm önerisi, bir siyasetçi için belki seçim yatırımı olarak, oy avcılığı için söylenmiş olabilir ama, bunu sanki hemen gerçekleşecek ve dertlere deva olacak bir reçeteymiş gibi niye sunarsınız be kardeşim?

Siz milletle alay mı ediyorsunuz?

Haberi yanlış anlayabileceğimi düşünenler varsa onlar bu linkten bizzat kendileri okuyabilirler. www.cnnturk.com/2010/.../06/...kilicdaroglunun.teror.cozumu/.../index.html

Benim bildiğim halkın tek isteği bu adı konmamış savaşın bir an evvel sona ermesi, evlat acısıyla anaların babaların yüreğinin yanmasına bir son verilmesidir.

Sunulacak reçete de, teröre karşı elbirliği, gönül birliği, amaç birliği içinde olmak ve tek vücut olarak hareket edebilmektir.

Son acı haberin yansıtıldığı bütün gazetelerin ilk sayfalarında, bir anlamda çaresizliğin acısı her tarafa çökerken, bir gazetemizde sayın Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep’te rekor kalabalığa yaptığı konuşmanın haberi şu başlıkla veriliyordu:

Açılım açılım dediler, toplumu böldüler...”

Sizce sayın Kılıçdaroğlu, böyle ciddi, önemli ve acılı bir konuyu iç siyaset malzemesi yapıp, iktidar partisine karşı bir tavır almak yerine, terörü milli bir mesele kabul edip, çözümü için halkla, milletle, hükümetle ve diğer partilerle elele verse daha çok oy almaz mı?

Ben mi çok safım, yoksa aksini düşünenler mi akıllı, bilemiyorum.

 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..