Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Terörist dediğimiz kişiler tümüyle haksız değildirler

Terörist dediğimiz kişiler tümüyle haksız değildirler
 

---Adam öldürdükleri halde bile mi?

---Evet, adam öldürdükleri halde bile savunulabilir yanları vardır.

Affedersiniz kıçlarının keyfi için mi ölümlere atılıyorlar? Barışçıl yöntemlerle kurtuluşun mümkün olduğuna inanmasam ben de alacağım elime kaleşinkofu! Düzene düzdürmeyeceğiz kendimizi. Bu düzenin sahiplerine dünyayı zindan edeceğiz!

Ülkemin dört bir yanı alev alev yanarken sokakta sırtında patates çuvalı duygusuz, kaygısız, kuru ekmeğe şükreden, patronun kölesi, vatanını milletini seven, kanunlara bağlı dürüst vatandaş olacak, sömürüye ve haksızlığa boyun eğmeyip dağlara çıkanlar da vatan haini olacak ha! Kim yaptı lan bu tarifi? “Vatan hainliği” nin tarifini yeniden yapıyor ve “patates çuvalları” nı vatan haini ilan ediyorum.

Şunlara bak şunlara! Ellerine silah almazlarmış, barışçılarmış, kanunlara saygılı ve devletine bağlıymışlar. Senin eline silah almana gerek yok ki, sen zaten kölesin. Kölelere silah gerekmez.

Teröristler özgürlük savaşçılarıdır; değilse yöntemlerini onaylamıyorum. Barışı deniyeceğiz; çünkü insanlar artık gerçeği daha iyi görebiliyorlar. Onları ikna etme şansımız var. Silaha mecbur değiliz. Maşa değilseniz amaçlarınıza hiç kimse bir şey söyleyemez. İllegal örgütlerin kuruluş amaçları görmedim ama eminim ki kutsal bir manifestodur. Açın bakın DHKPC’nin bildirgesine, bazı partilerin kuruluş doktrininden daha fazla vatan sevgisi vardır.

Rahat yaşamayı seven efkârı umumiye fırından ekmek çalana bile terörist diyor. Bu adamlardan ben hoşlanmıyorum; teröristleri tercih ederim! Adamı aç bırakırsan çalar tabii ki. Ben devlet oluyum zam istiyoruz diye sokaklarda yürüyenleri değil onları aç bırakanları içeri atarım. Terör örgütlerinin sadece terör yanı görülüyor. Bunların amacı nedir, neden bunu yapıyorlar, istedikleri şeyler konusunda haklı olabilirler mi diye sorgulama yapılmıyor. TKPML ne yapar! Herkeste cevap hazır. Adam öldürür. Oysa bunlar siyasi amaçlı örgütlerdir. Siyasi amaç dediğimiz de Miami’de villa satın almak değil, savaşı, kanı ve gözyaşını önlemektir. Ama işte kapılarında çifte kangal bağlı aç köpekler rahatları kaçmasın diye bütün güçleriyle devleti bu örgütlerin üzerine salıyorlar.

“ Devrim kanla yazılır, iktidara gelirsek 5 milyon halk düşmanı öldürülecek…” gibi sloganlar ve şiddet yöntemini tercih etmeleri nedeniyle halktan destek görmüyorlar. Devlet güçleri ise madalya peşinde oldukları için yakaladıkları örgütlerin silahlarını gösteriyor örgütün amacından bahseden yayınlar ortada yok. Dürüst devletsen “Bu silahı, bu da düşüncesi” diyeceksin.

Terör örgütlerinin yapmış oldukları terör faaliyetleri, yaralama hatta öldürmeler hiçbir şekilde savunulamaz , “Her şey vatan için” sözüyle açıklanamaz, açık şekilde katilliktir. Yani şimdi elli bin kişiyi öldürmüş PKK militanları için özgürlük savaşçısı diyebilir miyiz? Ama bütün bu kanlı filmlerin yapılma nedenlerine de bakmak lazım.

Tabii ki amacı vatan olmayan perde arkasından yönetilen, birilerine maşalık eden, karanlık niyetleri ve kirli amaçları uğruna ülkeyi kan gölüne çeviren örgütler de var. Bunların maddi destek karşılığında iç ve dış düşmanlar tarafından kullanıldığını biliyoruz. Ama yani bazen duvarlara yazılar yazarak (Bunlar için genel yerlerde tabela ve billboardlar yapılabilir) ülke için neler yapılmak istendiği sloganlarla dile getiriliyor. İstanbul Gazi Mahallesi’nin duvarlarında bu yazılar var. Alçak teröristler demeden önce çoğu genç olan bu insanlarımızın ne istedikleri öğrenilebilinir. Duvarlara yazmasınlar, gerçekten yazılar güzel şeyler anlatıyor ama yine de görüntü kirliliği yaratılıyor; bunlara yazabilecekleri yerler ayarlanabilir. Dahası fikirlerini tartışıp halkla paylaşacakları TV, platform vs hazırlanabilir. Gazi gençliğinin ben vatansever olduğuna inanıyorum. Devlete ve düzene karşı olabilirler ama halka karşı olduklarını sanmıyorum.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..