Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Teröriste maaş !

Teröriste maaş !
 

Böyle haberler duydukça neredeyse saçmı başımı yolacak hale geliyorum.
Acaba bir kişi hakkında ne zaman istihbarat toplanır? ne zaman buna gerek duyulur?

İşte şaşırtıcı ve de şaşırttığı gibi sinir bozucu bir haber daha:
Fatma Kurtulan'ın kocası her ay devletten para alıyor. Son maaşını da ne zaman çekmiş dersiniz?

PKK'nın Maliye Bakanı olarak anılan ve adı kamuoyuna DTP Van milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşi sıfatıyla yansıyan Salman Kurtulan'a 16 yıldır tarımsal kredi ve doğrudan gelir desteği ödendiği belirlenmiş. "Piro" kod adlı Salman Kurtulan'ın en son doğrudan gelir desteği ödemesini Dağlıca saldırısından hemen önce ATMden çektiği öğrenilmiş. Hem de Adana'daki bir Atm den !

Kurtulan'ın banka hesapları Habertürk'te Ahmet Erhan Çelik ve Murat Sabuncu'nun hazırlayıp sunduğu MakroMikro programındaki özel haberle gündeme geldi. Programda aktarılan bilgilere göre Salman'ın 1991 yılında Ziraat Bankası Kahramanmaraş Pazarcık Şubesinde açtırdığı hesap halen aktif bulunuyor.

Bir gazeteci bunu ortaya çıkarıyor da yetkililer şimdiye kadar neden uyumuş?

Bu kadar insan var dağa çıkan,hepsinin kayıtları ortada isimleri cisimleri açıktayken,bunların Türkiye'deki durumları neden araştırılmıyor?

E ne güzel devlet kendi eliyle teröristlere para veriyor. Kimini işe alıyor...

Sırası geldiğinde konuşulunca mangalda kül bırakmayanlar bu zamana kadar neden bu konuya el atmadılar.

İşte benim ülkemin en önemli sorunlarından biri.Hiç kimse üzerine düşün görevlerin tam bilincinde değil.İllaki birilerinin çıkıp şu kişileri araştır demesi gerekiyorsa neden denmiyor,yok dendiyse neden yapılmıyor.

Üstelik haber bununla da sınırlı değil,çiftçilerin doğrudan gelir desteği alabilmek için çiftçi olduklarına ilişkin belgeleri her yıl yenileyip hayatta olduklarını da kanıtlamaları gerekiyor.

İstihbarat verilerine göre Salman 1999 yılında Türkiye'den kaçarak Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yerleşiyor. Aradaki yıllarda çiftçilik belgelerini nasıl yenilediği ise bilinmiyor.

Bunu yapabilmesi için kimlik bilgileriyle gerekli yerlere müracatı gerekiyor ama bizim yetkililerin karşılarındaki adamın aranan adam olduğundan haberleri bile yok.

Yıllardır aranan adam ortalıkta dolaşıyor ama kimse görmüyor.Neden bu tip kişilerin bilgileri gerekli yerlere gönderilemiyor bunu anlamak mümkün mü? bence değil.
İstihbarat mış? biz de sanıyoruz ki istihbarat iyi çalışır...

Hiçbir işi doğru yapamaz olduk, körlemesine derler ama onların da diğer duyuları çok gelişmiştir.Bu durumdan kimler sorumluysa gereken yapılmalı ve kamu oyu rahatlatılmalıdır.

 
Toplam blog
: 351
: 3216
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Emekli olmaya çalışan bir sanatçı,yazmaktan büyük keyif alıyorum. Kocaeli Gölcük' de oturuyorum e..