Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '16

 
Kategori
Haber
 

Teröristlerin hedefi Anıtkabir mi?

Teröristlerin hedefi Anıtkabir mi?
 

Terörün en fazla vurduğu illerin başında, her nedense ülkemizin orta yerindeki başkent Ankara geliyor. Ankara; terör olaylarında en fazla can kaybeden il!

Ülke istihbaratından önce uyarı dış ülkelerin büyükelçilerinde geliyor. ABD Büyükelçiliği’nin, Ankara Bahçelievler bölgesindeki Türk devlet binalarına karşı yapılabilecek bir terör saldırısına karşı kendi vatandaşlarını uyardığı ortaya çıktı.

Yayımlanan mesajda, bölgedeki potansiyel terörist saldırılara dair Büyükelçiliğin elinde bilgiler olduğuna yer verilirken ve Amerikalıların bölgeden uzak durmaları isteniyor.

ABD Büyükelçiliğinin tehlikeli bölge olarak işaret ettiği alanda Anıtkabir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve bakanlıkların da içinde olduğu birçok devlet binası yer alıyor.

ABD Büyükelçiliği, 11 Mart’ta “ABD Vatandaşlarına Güvenlik Mesajı” başlığı altında Ankara’daki vatandaşlarını uyardığı ortaya çıktı. Büyükelçilikten yayımlanan mesajda, “Türk hükümeti binaları ve konutlarına potansiyel bir terörist saldırısına dair bilgiler olduğu” bilgisine yer verilirken, Amerikalıların bölgeden uzak durmaları isteniyor.

Büyükelçiliğin tehlikeli olarak adlandırdığı Bahçelievler bölgesinin, 17 Şubat’ta asker ve sivillerden oluşan 29 yurttaşın yaşamını yitirdiği Merasim Sokak’a 3 kilometre mesafede bulunuyor.

Büyükelçilik resmi sitesinde yayımlanan mesajın, sadece İngilizce olarak yayımlanması ve benzer bir mesajın elçiliğin Türkçe sayfasında yer almaması da dikkat çekiyor.

Terörist saldırı olabilir diye adlandırılan bölgede ayrıca Anıtkabir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Dışişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ekonomi Bakanlığı, Sayıştay, Milli Kütüphane gibi devlet binaları yer alıyor.

Büyükelçilik ayrıca ABD vatandaşlarından, kendi kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmelerini, yerel olaylardan haberdar olmalarını ve Büyükelçiliğin yönergelerini takip etmelerini önerdi. Mesajda ayrıca olası bir saldırı durumunda, ABD vatandaşlarının kullanabileceği diğer elçiliklerin iletişim bilgilerine yer verildi.

Sizin anlayacağınız Amerikan vatandaşları ölmesin, gerisi önemli değil.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..