Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Terörle Mücadele Ve Özel Birlikler.

Terörle Mücadele Ve Özel Birlikler.
 

Terörist nasıl dağda gezerek inandığı hedef için gizli olarak, dağ-bayır dolaşıyorsa; oluşturulacak terörle mücadele özel kuvvetleri de dağ-tepe devamlı sahrada devriye halinde bulunmalıdır. (Özel demekle kapitalizmin literatüründen anımsama yapmayalım. Eğitimi ve sevk ve idaresi TSK ya bağlı, görev itibarı ve özlük hakları bakımından özel statülü )

Komando birlikleri eğitim dönemlerinde nasıl imkansızlıklar ortamında, dağ başlarında nasıl beslenip, nasıl barınıp kendilerini savunacaklarını öğrendiklerine göre. Terörle mücadele de sahrada, devamlı araziye uyum içinde ve süresiz kışla dışında terörist paşinde ve güvenlikli ortamlarda da devriye olarak arazide bulunmalılar.

Bu tip mücadele yöntemini son zamanlarda siyasi parti kuran emekli komutan Osman Pamukoğlu'da önermektedir. Ki bu komutanın terör mücadelesi içinde yaşayıp bu birliklere komuta ederek bizzat sahrada gezer vaziyette tecrübesi sonucunda konuşmaktadır.

Şimdi yapılan sabit askeri tesislere terör saldırısı sonunda, teröristleri arama, arazi taraması yapıp tekrar kışlaya dönme şeklindedir. Ya da biz - kamuoyu böyle biliyoruz. Arazi taraması bazı birliklerle olaylar sonuna bir süre devam etse de yine devam etmiyor ve kışlaya dönülüyor. Kışlalar-karakollar da (Askeri birlikler) zaten sabit hedef durumundalar.

Terörle mücadele de diğer sosyo ekonomik önlem ve tedbirler alınırken: ( http://blog.milliyet.com.tr/Aglama__feryad_teroru_onlemez_/Blog/?BlogNo=68903 Diğer taraftan da harektli özel birliklerin gönüllü askerlerden oluşturarak, moral ücretleri de dolgun olarak ödenirken, arazi yaşamları da verilecek moral ve eğitim desteği ile dört dörtlük olmalıdır. Terör militanları aylarca belki yıllarca kaçak olarak meşru destekleri olmadan dağda mağarada yaşayabiliyorlar da devletin desteğinde ki meşru güçlerin, milli ordu mensuplarının dağlarda barınmaları zor mu?

Teröristle sıcak temasla fiili mücadele edecek timler elbette askeri kıyafetli olur, ancak istihbarat görevlisi ünsurlar yerel kıyafetli sivil olur. Yasadışı vatandüşmanı kesimlerle her türlü mücadele yapılır. Ancak teslim olan masum insanlara işkence insanlık suçudur.

Terörist ihtiyaç maddelerini lojistik desteğini yasadışı, kaçak ve gizli olarak sağlıyor da, askeri timler manga-ya da takımların seferi durumda devamlı gezer durumda olmaları halinde, devlet askerin hertürlü ihtiyaç ve levazımatını karşılayamaz mı! Devletin ilgili güvenlik güçleri lojistik sıkıntısı çektirmez, kendi sınırları içinde eksiksiz her halde karşılayabilir. Bütün sivil vatandaş ve köylüler de yardımcı olur.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..