Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Terörü destekleyenlere yarayan 'ileri demokrasi'

Terörü destekleyenlere yarayan 'ileri demokrasi'
 

Ülkenin dört bir yanını terör sarmış…

Bu sarmaldan kurtulmak isteyen ülke, bataklıkta debelendikçe dibe batmak misali, terörden kurtulmak istedikçe dibe doğru batıyor.

Dedik ya; ülkenin dört bir yanını terör sarmış diye, bunu delillerle güçlendirmek gerekiyor. En basit örneği çeyrek asırdan fazla süreden beri devam eden ‘ayrılıkça terör’, bu güne kadar 40 binden fazla cana mal olmuş, hala artarak devam ediyor.

Bölücü terörü bitirmek için çeşitli girişimlerde bulunulmasına rağmen, bölücü terör gemi azıya almış, durmak ne kelime, artarak sürüyor.

Bölücü terörü, ne İmralı görüşmeleri, ne Oslo görüşmeleri, ne de Habur’a kurulan ‘Çadır Mahkemeleri’ durduramadı. Bölücü terör örgütü mensuplarına verilen ‘kahramanlık’ payesi bile terörü azaltmaya yetmedi.

Terör ne zaman azaldı biliyor musunuz? 12 Eylül 2010 da anayasa değişikliği için yapılan referandum öncesi ve 12 Haziran 2011 de yapılan seçimlere kadar olan süre içinde…

Ülkemizde baş gösteren sadece bölücü terör değil ki; Bir yanda bölücü terörden çok daha fazla can alan ‘Trafik Terörü’ bir türlü durdurulamıyor.

Halk olarak bana bir şey olmaz deyip, şişenin dibine vurarak yola çıkıyoruz, sonuç malum…

Parasız eğitim isteyen öğrencilerin üzerine ve devletten yardım isteyen halka uygulanan biber gazı, gaz bombası ve cop’la saldıranların yarattığı ‘Güvenlik Terörü’,

Ülkemizin coğrafi konumu gereği her yıl maruz kaldığımız çeşitli doğal afetlerle ilgili‘Doğa Afet Terörü’,

Doğal Afete maruz kalan halka yardım dağıtırken yaşanan ‘Karmaşa Terörü’,

Çıkar amaçlı örgütlerin, bedavadan yaşamak için kurdukları çeşitli çeteleri içinde barındıran ‘Çıkar Amaçlı Çete Terörü’,

Bunun yanı sıra birçok bireysel terör eylemlerine de tanık oluyoruz. Örneğin; uçak kaçırma, yolcu gemisi kaçırma, canlı bomba, rehin alma gibi...

Bildiğiniz gibi en son Kartepe isimli Deniz Otobüsü teröristlerce kaçırıldı.(11.11.2011 günü akşamı) Yapılan operasyonla bir terörist ölü ele geçirildi.

Ve en sonunda terör TBMM’ne kadar girdi. Kürsüde konuşan CHP Milletvekili Kamer Genç, kürsüdeki konuşması AKP’li milletvekillerinin oyları ile iptal edilince, buna tepki olarak kürsüyü terk etmedi. Meclis Başkan Vekilinin imdadına, Meclis İdare Amirlerinden, AKP Milletvekili, eski sendikacı Salim Uslu yetişti ve Kamer Genç’i bir tekme(!) ile Meclis kürsüsünden uzaklaştırdı. Daha sonra da Salim Uslu’ya kınama cezası verilmesi yönünde, AKP’li Meclis Başkan Vekili oylama yaptırdı. Oylama, AKP’li vekillerin oylarıyla kabul edilmedi. Böylece Meclis çatısı altında gerçekleştirilen ilk terör eylemi(!) cezasız kalmış oldu.

Silivri ve Hasdal sakinlerine uygulanan ‘Yargı Terörü’nden bahsetmeye gerek var mı?

Bir savcı istiyor, iki hâkim karar veriyor ve 165 emekli ve muvazzaf asker, mahkeme salonuna kilitlenip, 5 saat orada tutulduktan sonra, oradan cezaevine gönderiliyor. Oysa o insanların hepsi, kendi ayakları ile o salona geldiler ve haklarındaki suçlamaya cevap vermeye çalıştılar.

Ya 4 yıldan beri suçunu bilmeden cezaevinde yatanlar?

Bir ülkede, terör örgütü üyesine kahraman, yurtseverlere terör örgütü üyesi muamelesi yapılıyorsa, bu uygulamanın ne olduğunu tarih kitapları yazıyor.

Bu uygulamanın ne olduğunu burada yazarsam, bu yazı yayınlanmaz.

Varın siz anlayın…

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..