Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

Terörü güvenlik sorunu olarak görmeliyiz; ülkeyi terör atmosferine sokmak bize bir şey kazandırmaz

Terörü güvenlik sorunu olarak görmeliyiz; ülkeyi terör atmosferine sokmak bize bir şey kazandırmaz
 

Güvenlik güçlerimiz bu işin üstesinden geliyor zaten. Şüphesiz terör ülke meselesi ve çok büyük sorun; ama biz böyle görürsek daha büyük sorun olur.

Hatta terörü küçümsemeliyiz, ülkemizin şurasında burasında olaylar oluyor ya öyle görmeliyiz ve dışarıya da öyle imaj vermeliyiz. Memleketimizin her tarafını yangın yeri gibi göstermenin kime ne faydası var; terör örgütlerinin istediği bu zaten.

Şehit cenazelerinin TV’lerde gösterilme şekli de terör örgütünü sevindirir, bizde isimsiz kahramanlar var, biz onları yüreğimize gömeriz. Yemen, Galiçya cephesi gibi oradan buradan şehit haberleri gelince ülke sarsılıyor, milli duygular tavan yapınca bir şehit bin şehit oluyor.

Ben vatan evlatlarımızın böyle bir talebi olduğunu sanmıyorum; onlar zaten milletin kalbine gömülüp en yüce yere gidiyorlar. TV’ler şehitlerimiz üzerinden milli duyguları kullanıyor gibi bir intiba oluşuyor. Ben ölümün duyurulup gösterilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Ama elbette şehitlerimizin manevi kişiliğini onurlandıracak, onların kahramanlıklarını gözler önüne serecek değişik şeyler yapılabilinir.

Düşmanları da sevindiriyoruz hem böylece. Ülkemizin zor durumlara düşmesi için elinden gelen her şeyi yapan içeride ve dışarıdaki alçaklar bizim cenazelerin başında ağladığımızı görünce ellerini ovuşturuyorlardır.

Birileri ülkenin bu durumundan nemalanıyorsa yazıklar olsun zaten, bunu daha önceki yazılarımızda söyledik. Ama öte yandan acıya engel olunmaz, şehit yakınları ve bilcümle bütün ülke ne yapsak ağlar. Onlara Türkiye haritası ile Türk bayrağı verelim ve “Bunlar için öldü” diyelim!

Yani terörü siyasetin dışına çıkarmalıyız. Biz terörü tartıştıkça terör büyür. Güvenlik birimlerimiz tartışır konuşur gereğini yaparlar. Böyle, terör ülkeyi esir almış gibi davranırsak terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürmüş oluruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..