Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Terörü lanetliyoruz...

TERÖRÜ LANETLİYORUZ

 

Biz  sadece televizyon kanallarını açıp insanlarımızın yaşadığı bu drama sadece seyirci olabiliyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor çünkü. Yaşanmış bir olay hakkında yorum üretmek yerine bundan sonra bu illetle mücadele konusunda ne yapabiliriz diye çözümler üretmek daha mantıklı bir yaklaşım olabilir.

 

BANANECİLİK ZİHNİYETİNİ BİR TARAFA BIRAKIN ARTIK...

 

Başınıza bir olay gelmeden bir sevdiğinizi terör saldırısında kaybetmeden bu anlattıklarım size bir masal gibi gelebilir. Her gün televizyonda ya da gazetelerde bir şehit haberi duymak vicdanınızı ne kadar rahatsız ediyor bilmiyorum. Ama kendinizi bir kere olsun bu olaylar içerisine koyun ve ben ne yapabilirim diye bir düşünün.

 

BİREYSEL OLARAK NELER YAPABİLİRİZ...

 

Terör olaylarının asıl amacı toplumda infial uyandırmak , insanları kaosa sürüklemek, var olan gücü bu eylemlerle yıpratarak halkın devlete duyduğu güveni azaltmaktır. Bu noktada biz neler yapmalıyız biraz ondan bahsedeceğim.

 

Birinci olarak hepimiz acı, üzüntü ve sinir harbi yaşıyoruz ve duygularımızı biriyle paylaşmak istiyoruz. İçimizdeki sıkıntıyı anlatmak için bir mecra arıyoruz. Fakat günümüzde sosyal medya biz kullanıcıların olduğu kadar terör örgütlerinin faaliyetlerini yürüttüğü bir ortam. Tepkimiz ne olursa olsun sosyal medyada paylaşım yapmamalıyız çünkü bu paylaşımlar terörü besleyenlerin amacına ulaşmasındaki birinci ve en etken yol. Onun için haklı, doğru, yanlış, olaya verdiğiniz tepkiyi ve üzüntüyü gösteren paylaşımdan kaçının. Acınızı içinizde yaşayın lütfen.

 

TERÖRE KARŞI DİK DURMALIYIZ...

 

Terör yandaşlığı yapan kişilerin tespitinde güvenlik güçlerine yardımcı olmamız gerekiyor. Çevre binalarınızda yaşayan insanların kim oldukları iyi analiz etmeli ve geçici süreyle yerleşim yapan farklı kişilerin şüpheli davranışlar sergilemesi halinde en yakın güvenlik birimi ile irtibata geçmekte fayda olduğunu düşünmekteyim. Diğer bir konu olarak da toplu taşıma merkezlerinde veya toplu yaşam merkezlerinde arama noktalarında güvenlik birimlerini gereksiz tartışmalar içerisi sokarak dikkatleri dağıtmamamız gerekmekte.Evet orda birkaç fazla dakika geçirebilirsiniz ama unutmayın giden dakikalar bir şekilde gelir ama biten hayatları kimse getiremez. Bunun için elinizden gelen her şeyi yapın lütfen.

 

YENİLMEDİK YENİLMİYECEĞİZ...

 

Bugüne dek defalarca böyle saldırılar yaşadık ve allaha şükür üstesinden gelmeyi başardık. Dim dik ve tek parça olarak bizi yıpratanların karşısında durduk.B undan sonrada bu kararlı tavrımızı tüm dünyaya göstermek için terör ve yandaşlarına izin vermemek için sosyal hayatımızda ki yaşam biçimimize ve paylaşımlarımıza daha dikkat ederek onların bu nemadan faydalanmasını engellemek zorundayız.

 

TERÖRÜ LANETLEMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ AMA HİÇBİR YARAYA FAYDASI YOK.

 

ŞEHİTLERİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN.ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN...

 
Toplam blog
: 9
: 49
Kayıt tarihi
: 14.07.16
 
 

Psikoloji ve ülkemizdeki çarpıklıklar adına makaleler yazıyorum. Ve tabi ki de en sevdiğim konu o..