Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Terörün Hain Tuzağı

Terörün Hain Tuzağı
 

Terörün ulaşabileceği boyut Güngören’de patlayan bombalarla bir kez daha gözler önüne serildi.

Anne karnında doğmak için gün sayan bebekler, gün ışığı görmeden gözü dönmüş terörün hedefi olabiliyor. Beşi çocuk, on yedi ölü, yüzeli yaralı… Terör canımızı bir kez daha yakıyor.

İnsanlık sınırını çoktan aşmış canilerin kan dökmedeki sınır tanımazlığı sonlarının geldiğinin işareti olmasını diliyorum. Hangi canlı; daha çok can almak için böyle bir tuzak kurabilir? Daha az tesirli birinci bombayı patlat, bekle insanlar toplansın, sonra kadın, çocuk, bebek demeden hepsini katlet!.. İnsanın hafızası almıyor.

Bu caniler bırakın yaşamayı, nefes almayı hak ediyor mu?

Bizimki “belalı coğrafya”… Her yer tuzak dolu. Tuzaklar çok dikkatli, titiz çalışmayı gerektiriyor. Akıllı olmak zorundayız. Kimin elinin kimin cebinde olduğunun anlaşılmadığı bu ortamda; ilişkileri, bağlantıları ancak iyi istihbarat ortaya çıkarır. Kanıtlar, yetkilileri bu tuzağı kuran, planlayan büyük bebek katillerine ulaştırabilecek mi? İç İşleri Bakanı Beşir Atalay’ın yaptığı açıklamaya göre; evet…

Şüpheler PKK üzerinde yoğunlaşıyor. Geçmişte benzer yöntemlerle bir çok katliamdan sorumlu olması, insanlıktan nasibini almamış bu örgütü baş şüpheli yapıyor. Başkası olabilir mi? Olabilir. Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyen düşman çok. İstikrarsız bir Türkiye için özel-gizli faaliyet yürüten, Ortadoğu’yu sürekli karıştıran malum ülkelerin terör timlerinin işi olamaz mı? “Olamaz” dersek onlara haksızlık etmiş oluruz.

İlginç bir zamanlamayla benzer oyun Irak’ta da sahneleniyor. Yerel seçim yasasını protesto eden Kürtlerin gösterisine düzenlenen intihar saldırısında 38 kişi ölüyor, 185 kişi de yaralanıyor. Gözü dönmüş kalabalık hiç düşünmeden, bu katliamdan sorumlu tuttukları Türkmen hedeflerine saldırıyor. Beş kişiyi de kaçırıyor. Olaylar katliamı planlayan terör odaklarının istediği istikamette gelişiyor. Bu, teröre karşı bilinç geliştirememiş kitleleri terörün nasıl kolaylıkla yönlendirebileceğini gösteriyor.

Böyle kör bir ortamda Türkmenlerin Türkiye’den başka güvencesi yok.

Türkiye cani terörün istediği yöne gitmeyecektir. Her saldırının Türk Halkı’nı birbirine daha da yakınlaştırması yüz yıl geçse de terörün amacına ulaşamayacağının güvencesidir.

Saldırıların ortaya çıkardığı görüntü yıllardır terörle mücadele eden bir ülkede bir şeylerin eksikliğini ortaya koyuyor. O zaman eksik ne, ne yapılmalı? Önce önleyici istihbarat çalışmasına ağırlık verilmeli, halk bilinçlendirilmeli, şüpheli en küçük olay-durum karşısında takınacağı tavır konusunda eğitilmeli, yönlendirilmelidir.

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..