Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '15

 
Kategori
Güncel
 

Terörün ilacı "Nükleer Silah..."

Terörün ilacı "Nükleer Silah..."
 

Görsel internetten alınmıştır.


Terör, Sayın Cumhurbaşkanımızın da zaman zaman benzetmelerinde kullandığı Haşhaşilere kadar uzanan bir geçmişe sahip. Hatta insanın tarihi kadar eski. Örgütlerin, kendi çıkarlarına ulaşmak amacıyla İnsanları korkutma, yıldırma eylemlerini kapsar. Tarih boyunca çeşitli örnekleri görülmüş ve yaşanmıştır. Buna devlet terörü de dâhildir.

Mesela;

“Terör sözcüğünün tanımına ilk defa Fransız Devrimi yeni bir boyut kazandırır. Fransız Devrimi'nin ilk yıllarında Fransa'da yürütme yetkisine sahip Convention, ülkenin dış güçler tarafından işgal edilmesine duydukları endişeden dolayı ve içteki sivil huzursuzluğun devrime zarar verebileceğini düşündükleri için olağanüstü önlemler alma gereği görürler. Bu amaçla kamu güvenliğinden sorumlu komiteyi (Comité de salut public) neredeyse diktatörlüğe varan yetkilerle donatırlar. 5 Eylül 1793 günü Convention bir bildiri ile devrim karşıtlarına karşı Terörü (la Terreur) açıklar: "Komplo kuran tüm kişileri dehşete düşürmenin zamanı geldi. Kanun adamları, Terörü başlatın." Kamu güvenliğinden sorumlu komitenin başındaki Maximilien Robespierre Terörün ateşli bir savunucusu olacaktır ve görevlendirilmesinden bir yıl sonra, 28 Temmuz 1794 günü despotluk suçundan idam edilene kadar binlerce kişinin infazına öncülük edecektir. Terör, yargısız karar verilen idamlara kadar giden uygulama şekli ve halk üzerinde bıraktığı korku ile tarihe devlet eliyle gerçekleştirilmiş bir terör örneği olarak geçer."(Vikipedi)

Devletler bu beladan kurtulmak için çeşitli yollara başvururken, terörü destekleyen, hatta bazen terör yapan devlet konumuna dahi düşmüşlerdir. Günümüzde de bunun çeşitli örneklerini görmek mümkün.

Bugün dünya terör belasıyla büyük acılar yaşıyorsa, bunda devletlerin de çok büyük günahı olduğunu düşünüyorum. Şimdi hepsi çıkıp terör belasından dem vuruyor ya bakmayın siz onlara. En büyük suçlunun aynaya baktıklarında gördükleri olduğunu kendileri de biliyorlar aslında. İçlerindeki hâkim olma hırsı itirafı zorlaştırıyor sadece.

Terörden yakınan, terörü destekler mi? Benim mantığıma göre desteklemez. Çünkü terör masum insanları vuran bir güçtür.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yla dün bir araya gelerek Suriye’de yürütülen terörle mücadele operasyonu hakkında bilgi almış. Putin, “Çatışma alanında yaşanan her şeyi, silahların nasıl çalıştığını analiz etmeliyiz. Deniz bazlı kruz füzeleri ve havadan atılan kruz füzeleri etkilerini çok iyi kanıtladı. Bu füzeler yeni, modern ve çok etkililer. Artık kesin olarak biliyoruz ki hassas silahlar hem konvensiyonel hem de nükleer başlıklarla donatılabilir” dedi. Öte yandan terörle mücadelede nükleer silahların gerekli olmadığını vurgulayan Putin “Umarım böyle bir şeye asla ihtiyaç duymayız” ifadesini kullanmış.(Kaynak, milliyet.com.tr)

İhtiyaç neye ve kime göre belirleniyor bunu da sormak lazım.

Nükleer silah kullanıldığında tüm bir kenti ya da bir ülkeyi canlı, cansız ne varsa tamamen yok edebilir. Buna rağmen bu silaha sahip olan, sahip olmak için çırpınan devletler var.

Dünyanın nükleer silaha sahip devletleri:

Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması uyarınca nükleer silaha sahip devletler (ABD, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Rusya)

Nükleer silaha sahip diğer devletler (Hindistan, Kuzey Kore, Pakistan)

Nükleer silaha sahip olduğuna inanılan devletler (İsrail)

NATO'nun nükleer paylaşım devletleri (Almanya, Belçika, Hollanda, İtalya, Türkiye)

Önceden nükleer silaha sahip devletler (Belarus, Güney Afrika, Kazakistan, Ukrayna) (Vikipedi)

Bu kadar çok devlette nükleer silah bulunuyorsa, bir devletin “sözüm ona terörü bitirmek maksatlı” kullanacağı nükleer silahı, diğer devletlerin de kullanma olasılığı vardır. Bu da insanlığın sonunu hazırlamaz mı?

Atom bombalarına maruz kalan Hiroşima ve Nagazaki’de bombanın ilk anda ve sonraki yıllardaki etkisiyle hayatını kaybedenlerin sayısı yüz binlerle ifade ediliyor.

Terörün ilacı nükleer silah mıdır? Nükleer silahı kullanmaya “umarım ihtiyaç duymayız” ifadesi korkunç bir terörist ifadedir.

Akıl, biraz akıl lütfen…10 Aralık 2015

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..