Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Portakal Çiçeği ve FISILTI

http://blog.milliyet.com.tr/elvince

23 Mayıs '07

 
Kategori
Güncel
 

Terörün unutttuğu tek şey var: Biz Türküz!!

Terörün unutttuğu tek şey var: Biz Türküz!!
 

Kuduz köpekler ölmeden önce ağızlarından köpükler saçarak etrafa saldırır. Artık canavarlaşmıştır, tek ve son isteği kandır. Debelene debelene ölmeden önce akıtacağı kadar kan akıtmak.

Teror köpekleri dün Ankara Ulus Anafartalar Çarşısı'nı hedefledi.
Burunlarında akıtacakları kanın kokusu insanlıktan çıkmış bir halde patlattılar bombayı. Hedef huzur bozmak korkutarak yıldırmaktı; ama bilmedikleri, hesaba katmadıkları tek şey vardı... Biz Türküz... Kuduz köpeklerden asla korkmayız. Şaşırırız, sendeleriz; ama asla korkmayız... Çünkü mücadele gücümüz damarlarımızda akan asil kanda saklıdır...

Milletimiz el eledir, kopmayacaktır mevcudiyetine yönelen bu tür saldırıları tarihi boyunca alt edebilmistir, etmeye de devam edecektir.

Patlama yerinde daha dumanlar tüterken gelen Orgeneral Mehmet Yaşar Büyükanıt terörü besleyerek Türk halkını bölmeye çalışan dış güçlere cevabını peşinen vermiştir. Asker her zaman sancağının altındadır, o sancak son nefer ölene kadar yere düşmeyecektir...

Bunu yazarken dehşete düşüyorum, Adana'da yakalanan canlı bomba bir kadın -bir ana- vahşice, canlar almak için kendisi ve bombayı patlatacaktı. Bunu bir insan ve bir kadın yapmak istemişti. Terörun kuduzlaştırdığı bir kadın. Bugüne kadar hayatım boyunca lanet kelimesini dilime almadım.

Lanet olsun!! O insana... Ekmeğini yediği eli ancak kuduz bir köpek ıssırır...

Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici, bedhahların olacaktır. Bir gün istiklal ve cumhuriyetini müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkan ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezhür edebilir. İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle techit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk İstikbalinin Evladı !

İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurmaktır ! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal ATATÜRK


 
Toplam blog
: 76
: 2902
Kayıt tarihi
: 06.11.06
 
 

"Yasamak sakaya gelmez,büyük bir ciddiyetle yasayacaksinbir sincap gibi mesela,yani yasamin disinda ..