Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '16

 
Kategori
Öğretmenler Günü
 

Teşekkür

Teşekkür
 

BAŞÖĞRETMEN DERSTE


Merhaba değerli Milliyet Blog okurları.

24. Kasım 2016. Kutlanması gereken en özel, en önemli günlerden biri. Eğitim sistemimizin günden güne yozlaştığı, öğrencilerimizin öğretmenlere karşı saygılarının yok denecek kadar azaldığı, en önemlisi de bu kutsal meslek mensuplarının siyasi baskılara maruz kaldığı şu zor dönemlerde ışıklarına ihtiyacımız olan öğretmenlerimizin en anlamlı günü bugün. 24. Kasım. 1928 de Atatürk'ün Bakanlar Kurulu tarafından kendisine verilen BAŞÖĞRETMEN ünvanını kabul edişinin yıldönümü yani.

Öncelikle, emperyalist işgal güçlerine karşı tam bağımsızlık mücadelesi veren, bu mücadele sırasında aklın ve bilimin yolundan hiçbir zaman ayrılmayan, tüm dünyanın kabul ettiği en büyük devlet adamı, dünyada barışın yılmaz savunucusu, umudunu kaybetmiş bir ulusun kurtarıcısı, kurtardığı bu ulusun başkomutanı ve aynı zamanda BAŞÖĞRETMENi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün öğretmenler gününü kutlarım. Her şey için ne kadar teşekkür etsek azdır. Sonrasında ise;

Atatürk' ün ilkeleri ışığında özgürce düşünebilen, düşündüğünü korkmadan söyleyebilen, ülkesini seven, onurlu bir birey olmamı sağlayan ilk öğretmenlerim ANNEM in ve BABAM ın, tecrübelerinden her gün yeni bir şeyler öğrendiğim ablamın, üzerimde emeği olan, dersime giren girmeyen tüm öğretmenlerimin, mesleğe gönül vermiş öğretmen arkadaşlarımın, belki hayatıma sonradan giren ama iyi ki de girmiş dediğim ZİRVE Dağcılık Kulübündeki yüreği sevgi dolu öğretmenlerimin, yıllarca okuyup öğretmen olmayı haketmiş ancak atanamamış tüm öğretmenlerin ve hayatın her alanında bana yeni şeyler öğretmekten hiç vazgeçmeyen sevgili dostlarımın öğretmenler gününü kutlarım.

Değerli öğretmenlerim;

Bazen umutsuzluğa kapılsak da; ışığınız ve varlığınız sayesinde en kötü günleri atlatacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

Hepinize sonsuz teşekkürler...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..