Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
Spor
 

Teşekkürler Akhisar; sporun ruhunu gösterdiğin için.

En zoru böyle maçlara ait yazı yazmak olmalı; lig bitmiş, takım şampiyon olmuş, neresine eleştirecek bir şey bulacaksın?

Eleştirmek de şart değil kuşkusuz. 

Söylesen bir türlü, söylemesen…

Sow, Webo, Emenike niye doğru pozisyon alamadı, yardımlaşmadı, birbirlerinden kopuk oynadılar? Kuyt'sız olmuyor mu?

Caner neden etkili ortalar yapamadı?

Orta sahada istenen yaratıcılığa Alper katkı sağlayamadı, şeklindeki yorumların bugün anlamı yok.

Ancak bazı şeyleri konuşabiliriz.

Öncelikle; hiçbir önemi olmadığı sonuçla tescillenmiş bu maçta neden Selçuk Şahin forma giyer? Gerçekten çok merak ediyorum.

Aynı soruyu Bekir için de soracağım.

Bekir’in bu maçta yaptıklarını anlamak mümkün değil ve bütün sezonu kenarda ya da tribünlerde geçirmiş Serdar Kesimal’a bir maçlık tolerans niçin verilmez bu da başka bir not tabii…

Bekir’in ilk gol öncesinde ıskası, üçüncü golde havadan gelen topla değil de kendi aleminde yarattığı sanal bir oyunla ilgilenir gibi bambaşka yerlere bakarak yönlenmesinin elbette paralel evrende açıklaması vardır. Ancak bizim buna ulaşmamız mümkün değil. Böylece Bekir’in futbol hayatını bitene kadar biz de bunu öğrenememenin verdiği belirsizlikle Ersun Yanal’ın kafasındakini çözmeye çalışacağız.

Dün Akhisar’ın kenardan gönderdiği topların Fenerbahçe savunmasını tespih tanelerini ipe dizer gibi sırayla geçmesi ve her atakta altı pasın içinde topa vuran bir Akhisarlı oyuncu olması önemli bir sorun olarak göze çarptı rahatsız etti.

Bunun şampiyon olmuş bir takım rahatlığıyla ilgisi olabilir mi? 

Bu sezonun ve şampiyonluğun en önemli aktörü olduğunu Mehmet Topal attığı golle de taçlandırdı. Oynadığı pozisyonda bütün sezon istikrar yakaladı; Gökhan ve Caner gibi…

Dün her şeye rağmen Kuyt’ın eksikliğinin hissedilmesi de ayrı bir soru işareti.

Kuyt, hücum ve orta sahadaki bütün süreçleri tamamlayan katalizör gibi oynuyor. Oynarken fark etmiyorsunuz ancak yokken bütün çıplaklığıyla ortaya seriliyor.

İkinci yarı yapılan değişiklikler kısa bir süre de olsa takıma canlılık verdiyse de aksayan taraflar maça damgasını vurmayı sürdürdü.

Oyundan çok bireysel anlamda yapılan hataların göze çarptığı bir maç izlemiş olduk böylece.

Sezonun en güzel hareketlerinden birini Akhisarlı futbolcular yaptı. Karşılaşma öncesinde şampiyon takımı alkışlayarak gösterdikleri şey çok büyük bir değerdir, centilmenlitir, sporun gerçek ruhudur. 

Teşekkürler Akhisar. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..