Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '07

 
Kategori
Basketbol
 

Teşekkürler Mehmet Okur

Teşekkürler Mehmet Okur
 

Onu ilk 1997 yılında tanıdım. Oyak Reno takımında oyuna sonradan giren uzun, zayıf 18 yaşında bir gençti. Dış şutların o zaman da iyiydi. Çok hırslıydı. Atlar, koşar, zıplar yenilmeye dayanamazdı.

Ertesi yıl yeşil Bursa'nın güçlü takımı Tofaş'a geçti. Rashard, Rivers, Murat, Tolga, Cüneyt, Asım, Serkan, Alper ve hatırlayamadığım diğerleri ile tam bir yıldızlar karmasıydı. Mehmet ve Asım, Rashard ile Murat yorulunca oyuna girer tempo kaldığı yerden devam ederdi. Finalde Efes'i hep maçları başından kopararak yendiler. Biz tirübünde Edip Akbayram'ın , İnandık Çocuklar şarkısını değiştirerek söylerdik. (Geçen yıl Fenerli taraftarlar ilk kendileri söylüyormuş gibi yansıttılar ama neyse)

Derken okulum bitince Bursa'dan ayrı kaldım. Tofaş ve Mehmet yine şampiyon oldu. Ama sevincimiz kursağımızda kaldı. Yöneticiler şubeyi kapatmışlardı. Sporla yaşayan bir şehrin atardamarı kesilmişti. O da Efes'e geçti.

Birkaç yıl sonra NBA ve Detroit. Yine oyuna sonradan girerdi. İlk kendini göstermesi bir Lakers maçında Shaq'ın üstünden bir smaç atması ve tüm atışlarda tam isabet etmesi , sonradan girip 20 sayı atmasıydı. Sonradan arkadaşı olan Shaq maçtan sonra "Bu Mehmet'te nereden çıktı? " demişti. Sonra eleme maçlarında son saniyede iki boş atış yapıp basket yapamaması sonucunda Detroit elenmişti, çok dramatik olmuştu.

Ertesi yıl takıma Wallace gelince yedek kaldı ama takımı Kerim Abdul Jabbar zamanından beri tuttuğum Lakers'e ezici bir sonuçla yenerek NBA şampiyonu oldu.

Bir sonraki yılda ise ABD'nin küçük şehirlerinden Ayı Yogi'nin memleketi Utah'a taransfer oldun. Her geçen yıl seninle birlikte Utah eski günlerine döndü. Bu sene Mehmet değişik bir rol üstlendi. Tüm Utah oyuncuları ilk üç periyot aslanlar gibi oynarken Mehmet Okur pek ortalarda görünmüyor. Ancak NBA seyredenler bilir maçların ilk üç periyotta kopması nadirdir. Maç son periyotta başlar. İşte o anlarda Utah oyuncularının elleri titrerken, sorumluluk almaktan kaçındığı anlarda Mehmet Okur sahneye çıkarak takımına sayısız maç kazandırdı.

Bunca çalışmasının ödülü bu sene aldı. İlk defa bir oyuncumuz All Star olacak. Kendi adıma çok mutlu oldum. Milli takım meselesine gelince NBA oyuncuları iki günde bir maç yaparlar ve hep seyahat ederler. Zaten normal sezonda canları çıkıyor. Bir kerede dinlensinler. Amerikan takımını turnuvada gördük. Hepsi döküldü. Oysa sadece Dwyane Wade oynasa takım geçen turnuva şampiyon olurdu.

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...