Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Teşekkürler Sayın Başbakan!

Teşekkürler Sayın Başbakan!
 

Sigara erkekliğin şanından mıymış??..


Erkekliğine pek düşkün bir millet olarak, sigara içmek "erkekliğin" şanında sayıldı bu ülkede... Bacak kadar çocuklar, sırf erken "erkek" olsunlar diye, sigara'nın ucuna sarıldılar. İşin farkında olmayan anneler, babalar "oğlum erkek oldu" diye gururla izlediler, sigara tüttüren çocuklarını... Oysa, erkekleştirmek bir yana, insanı "kısırlaştıran" bir zehirdi sözünü ettiğimiz...

Hastaneler de dahil olmak üzere, otobüslerde, minibüslerde, kahvelerde, lokantalarda yediğimiz içtiğimiz her şeye bu "zehir" ortak oldu, bugüne kadar. Gencecik çocuklarımız, dağ gibi delikanlılarımız yaktıkları sigaralarının bir ucunda, sigaralarıyla birlikte yandılar.

Kaç insanımız heder oldu. Kaç paramız bu "zehir" uğruna havaya karıştı. Bugün bunların hesabını yapsak, herhalde, Türkiye kadar bir Türkiye daha duman olup uçmuştur, sonucuna varırız.

Uluslararası tütün tröstleri, hem bizleri zehirlediler, hem de bunun karşılığı milyarlarca dolarımızı sövüşlediler. Halk ağzında özetlendiği gibi; "Dumanını yel aldı, parasını el aldı, derdi de bize kaldı" bu illetin...

Geçmişle ve kaybettiklerimizle ilgili değil bir makale ciltler dolusu kitaplar yazılsa yeridir... Ancak, 19 Temmuz sabahından itibaren bunları konuşmanın anlamı yok..

Sayın Başbakan,

Yaptığınız ve yapacağınız nice hizmetler yanında, bu güzelim ülkeyi, bu "sinsi zehirden" kurtarmak için yaptığınız amansız mücadele ebediyyen size ve başta Sağlık Bakanınız olmak üzere tüm hizmeti geçenlere minnettar bırakacak bizleri. Her siyasinin kolay kolay cesaret edemeyeceği ve zaten geçmişte de asla etmediği bir başarıya imza attınız.

Ülkem, insanlarım ve sayenizde bu "illete" bulaşmayacak olan gelecek nesillerimiz adına size teşekkür ediyorum...

Keşke, yıllar önce böyle bir uygulama başlasa da, bugün sigaranın ucunda, gencecik bedenlerini eriten, tiryaki olmuş gençlerimiz, çocuklarımız da bu zehire alışmasalardı. Her kötülük gibi, sigara da alışıldıktan sonra kolay bırakılmıyor çünkü...

Yine de, 19 Temmuz itibariyle yürürlüğe giren yasa, Türkiye'yi çağdaş ve sağlıklı bir toplum yapma yolunda bir milat olacaktır. En sıkı tiryakiler bile, açıkça söylemeseler de, bu yasaklara destek olmaktadırlar, bundan emin olun... Çünkü, bu millet "sağduyulu" bir millettir... İyiliğe karşı durmaz...

Yakın bir gelecekte, sizin bu "cesurca" aldığınız karar, ülkemizi hem sağlıklı ve hem de daha zengin yapacaktır. Ciğerlerimiz daha temiz, kesemiz daha bereketli olacaktır.

19 Temmuz 2009 Türkiye için tarihi bir gündür. Türk insanını, basit birer "tütün tüketicisi" gibi gören Batılılar bile bu karara saygı duymak zorunda kaldılar. Sadece kahvehanelerde değil, dünya çapında "duman altı" olan bu ülke insanı, bu son kararla dünyanın "kalbur üstü" toplumları sınıfına atlamıştır.

Bu yasakla siz, milletin maküs talihini yendiniz..

Bütün hesaplarını "oy" üzerine değil, ülkesinin geleceğini kurtarmak adına yapan bir politikacı olarak sizi tekrar kutluyor ve saygıyla selamlıyorum..

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..