Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '07

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Teşekkürler Türkiye

Teşekkürler Türkiye
 

Milliyet Blog' da yazmaya başladığım ilk gün Türk hava Kurumunu anlatacağımı yazmıştım. Tarihi ile bu günü ile. " Gençlere sağladığı pek çok olanağı, kimi zaman tarihini, kimi zaman misyon ve vizyonunu, hedeflerini, kimi zaman da anılarımı.. " diye belirtmiştim. Bu gün de Türk Hava Kurumu Resmi sitesinde halen yayınlanmakta olan; Genel Başkanımız Sayın Yusuf GÜNGÖR'ün Türkiye'ye teşekkürünü paylaşmak istedim sizlerle.

" Güçlü bir hava kuvvetine sahip olmak ve mükemmel düzeyde hizmet verebilen hava yolu filosuna sahip olabilmek her ulusun önde gelen arzusudur. Ne mutlu ki Türk Milletinin çok güçlü bir hava kuvveti ve dünyada da saygın bir yeri olan, önde gelen hava yolu şirketleri vardır. Çünkü hemen hemen Cumhuriyetle yaşıt, 82 yıldır milletine havacılık ilgi ve sevgisini aşılayan, gençlerine havacılık eğitimi veren, dünyada benzeri olmayan, bir Atatürk kurumu olan Türk Hava Kurumu vardır.

Türk Hava Kurumu 82 yıldır sadece halkından aldığı yardımlarla bu görevi yerine getirmektedir. THK havacılığın önemini halkına anlatarak ve havacılık sevgisini aşılayarak güçlü bir Türk Havacılığı yaratmıştır. Gelecek kuşaklara da bu ilgi ve sevgiyi aşılamak zorundadır.

Artık uzayın da ülkemiz menfaatlerine kullanımında geç kalmayacak adımları atmalıyız. Ancak bu da havacılık ilgisini kazanmış, havacılığın önemini bilen bir ulusla gerçekleşebilir.

Eğer havacılığımızın gücüne güç katmak istiyorsak ve uzayda da en kısa zamanda yerimizi almak istiyorsak Türk Hava Kurumu'na her zamanki desteklerinizi bekliyor ve umuyoruz.

Türk Hava Kurumu gerçekleştirdiği faaliyetlerini halkından aldığı destekle yürütüyor. Sizlerin verdiği kurban derisi, fitre-zekat bağışlarının sadece %40’ı ile havacılık yapmaya çalışıyor. Geriye kalan %60’lık bölümü sizlerin de bildiği gibi;

%50’si Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına,
%4’ü Kızılay’a,
%3’ü Çocuk Esirgeme Kurumuna,
%3’ü de Diyanet Vakfına olmak üzere, 4 kuruluş arasında pay ediyor.

THK Vekalet Kurban kesiminden elde ettiği etleri kavurma yaptırarak yurt genelinde yine vali ve kaymakamlıklarla koordine ederek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. 2006 yılında 83 bin kilogram kavurma dağıtılmıştır.

Türk Hava Kurumuna bu yıl 7730 vatandaşımız vekalet ve adak kurbanı kestirdi. Türk Hava Kurumu, Et Balık Kurumu ile yaptığı sözleşme kapsamında, bu etleri ikişer kilogramlık kavurma paketleri haline getirerek yıl içinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara, THK şubeleri ve yerel yönetimler aracılığıyla dağıtacak.

Vatandaşların Türk Hava Kurumuna verdiği her bir kurban derisi; bir çocuğumuzun kendi yaptığı model uçağını büyük bir heyecanla uçurmasını, bir gencimizin paraşütle atlayışını, bir başkasının planörle, yelkenkanatla, balonla ya da uçakla göklerde kanatlanıp uçmasını sağlıyor. Yani havacı bir Ulus yaratmaya çalışıyor.

Bu gelirler orman yangınlarına havadan müdahale eden uçaklar yada hasta, yaralı ve organ nakli yapan sıhhı tahliye ve ambulans uçağı olarak halkımıza geri dönüyor.

Ne mutlu ki gerçekleştirilen ve aşağıda sıralanan hedefleri 82 yıldır destekleyen yürekli halkımız var.

Ne mutlu ki kimin doğru kimin yalan söylediğini bilen vatandaşlarımız var.

Ne mutlu ki Cumhuriyetine bağlı gerçeği gören dostlarımız var.

Türk Hava Kurumu halkına söz veriyor. Hedeflerimizi daha da büyüteceğiz. Sizlere yakışır hizmetlerimize öncelik vereceğiz. Sizin desteklerinizle daha da ileriye gideceğiz.


HEDEFLERİMİZİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ :

Kayıtlı üye sayımızı 2011 yılına kadar geçmişteki en yüksek seviye olan 500 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.

Havadan Yangın Söndürme Filomuzun modernize edilerek, kademeli olarak 12 adet suya inebilen yangın söndürme uçağı alacağız.

Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak Hava Ambulans Filosu oluşturacağız.
Yılda 4 bin olan eğitim kapasitesini 10 bin gence çıkaracağız.

Hava izcilik gruplarının her yerde, havacılık kulüplerinin her üniversitede kurulmasını sağlayacağız.

Uygun altyapıya sahip bir üniversite ile müşterek Havacılık Akademisi kuracağız.
Uçuş Okulumuzu yıllık 50 olan eğitim kapasitesi 150’ye çıkaracak ve Türk Gençliğinin yanı sıra, yabancılara da eğitim verecek şekilde geliştirilmesini sağlayacağız.

“THK Gökçen Havacılık” adıyla yeniden yapılandırdığı Hava Taksi İşletmesini havacılık alanındaki ticari faaliyetleriyle yurtiçi ve yurtdışında yaygınlaştıracağız.
Ankara/Etimesgut, Eskişehir/İnönü ve İzmir/Efes tesislerinin yanı sıra, Antalya/Karain meydanının süratle geliştirilmesi ve Türkiye’nin Uçuş Eğitimi Merkezi haline getirilmesini sağlayacağız.

Türk Hava Kurumu camiası olarak, bu hedeflerimizi gerçekleştirmemiz halinde, sizlerin gönlündeki yerimizi, yapacaklarımızdan çok, yaptıklarımızla dolduracağımızdan kuşkumuz yok. Bu hedefleri, Kurumun kaynaklarını tüketerek değil, havacılık alanında gelir elde ederek, yeni kaynaklar yaratarak gerçekleştirmeye çalışacağız.

Bu günlere sizin desteklerinizle geldik yine sizlerin destekleriyle daha ilerilere gideceğiz.

Teşekkürler Türkiye… "

 
Toplam blog
: 182
: 2395
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

10 Kasım 1954 tarihinde doğdum. Sosyal Hizmet Uzmanıyım. Pilotum. (ultralight licence no:151)..