Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Teşekkürler Türkiye

Teşekkürler Türkiye
 

Fotoğraf: Hülya Kanatlı


Varmısın yokmusun dedik, engelleri kaldırmak için var olduk Türkiye. Binlerce teşekkürler sana. Acun Ilıcalı ve Varmısın Yokmusun Ailesi, gurur duyduk sizlerle. Özel donanımlı bilgisayar oldun, işitme cihazı oldun, tekerlekli sandalye oldun yağdın üzerimize. Bize istendiğinde bir bütün olmayı gösterdin, bir yürek bir kalp olduk, sms olarak yağdık, para olarak yağdık bir nebzede olsa engellerin kaldırılması için çaba gösterdik sayenizde. Binlerce teşekkürler sizlere.

Show tv, Acun Ilıcalı ve Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (Tesyev)'nın hazırladığı "Engelleri Kaldıralım" kampanyasının yardım platformundaydık dün akşam. Önce Evren yarıştı, sonra canlı yayınla yardım kampanyası başlatıldı. Binlerce engellinin engellerinin kaldırılması için uğraşıldı. Görme engellilere donanımlı bilgisayar, İşitme engellilere işitme cihazı, bedensel engellilere tekerlekli sandalye ve protez cihazları, bütün engelliler için eğitim bursu, bir umut bir ışık sunuldu dün gece. Engellerinin onlara engel olmadığını gördük hep birlikte.

Uzun zamandır bekliyorduk senin yarışmanı Evren. Sen görmeyen gözlerinle bizlere görmeyi öğrettin. Kalp gözünle bizlerin yüreklerinde taht kurdun. Yaklaşık dört ay süren maratonunda bizlerin yol göstericisi oldun. Zaman geldi şarkı söyledin, zaman geldi şiir okudun, öyle güzel konuştun mesajlar verdin ki, bizler senin engelli olduğunu düşünmedik bile. Sen insanlara birey olmayı, engelleri olsalar bile özgürce dolaşmayı, kendilerini aşmayı öğrettin. Işık oldun örnek oldun bize, yolumuzu öyle bir aydınlattınki sayende engellerin kaldırılabileceğini öğrendik. Eşin Özgür'le birlikte sırtlandığın hayatını öyle pozitif anlattın, öyle güzel gösterdin ki imrendirdin bizleri. Belki bizleri görmedin, çiçekleri görmedin, denizi görmedin, rüya görmedin ama hissetiklerinle diğer duyu organlarınla emin ol bizlerden çok daha iyi tespit ettin her şeyi. Yaşama sevincin, hayata bağlılığın, saygın ve sevgin..... Senin sayende öğrendi Türkiye "seni seviyorum" diyebilmenin güzelliğini, engellerin insanlara engel olamayacağını.

Muhteşem bir gece yaşattın Evren bizlere. Seninle sevindik seninle ağladık hep birlikte. Kutular açıldıkça yüreğimiz senin için sanki yerinden çıktı. Kalbimiz senin için attı. Sürprizlerde vardı senin için. Senin heyecanını çocukluğunu yaşadık hep birlikte. Fenerbahçe'nin Samandıra tesislerinde yaşadıkların hafızamızdan silinmeyecek günlerce. Sen sevdiğin için geldi, senin için geldi Ferhat Göçer kampanyaya desteğiyle. Muhteşem düetinizi dinledik, sayenizde. Seni yetiştiren ailene, seninle birlikte olan muhteşem eşin Özgür'e binlerce teşekkürler senin nezdinde.

Evrenin yarışması bitince yardım kampanyası başladı Tüm Türkiye'de

Engelli insanlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve onlara daha güzel yarınlar sunabilmek adına yürütülen çalışmalara verilen her desteğin önemli olduğunun altını çizen TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer "engellilere acımayın, sadece saygı duyun" dediğinde yüreğimiz burkuldu sessizce. Bizler için engel olmayan ama onların yaşamlarını karartan bizlerin koyduğu engeller geldi aklıma içim acıdı yine.

Türkiye bir bütün oldu, Türkiye bir yumruk oldu Türkiye'nin kalbi sütüdyoda attı, smslerini yağdırdı. Yardım için sütüdyonun telefonları kilitlendi. Eski yarışmacılar engellerin kaldırılması için biraraya geldi. Telefonlara bağlanan yardımseverlerle sohbetler edildi. Acun ılıcalı'nın çabaları para yağdırdı sütüdyoya. Binlerce tekerlekli sandalye, binlerce özel gözlükler hediye edildi bu güzel günde. Beş Ytl'lik bir sms, Yirmibeşbin Ytl üst limitli her bağış umut oldu ışık oldu engellilerimize. Dört milyon Ytl'nin üzerinde para toplandı bir gecede. Bu gün de devam ediyor kampanya daha da çoğalır inşallah sayenizde.

Teşekkürler Türkiye, teşekkürler yurtdışından katılanlar, teşekkürler sizlere. Binlerce teşekkürler Varmısın Yokmusun Ailesine, Show tv, Acun ılıcalı ve prodüksiyon ekibine. Teşekkürler TESYEV'e.
Bizlerin Kalp gözünü açtığınız için hepinize.

Hülya Kanatlı / Hülyalar

 
Toplam blog
: 34
: 1384
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

İstanbul doğumluyum. Sosyal antropoloji bölümü mezunuyum. Güzel sanatların her dalı ilgimi çekmiştir..