Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '19

 
Kategori
Siyaset
 

Teşkilatların Güncellenmesi

Hangi partiden olurlarsa olsunlar (istisnalar hariç) başka ideolojik düşünceye sahip olsalar bile kendi çıkarları için kazanma şansı yüksek bir parti bünyesinden seçimlere girerek, seçim kazananların seçildiği partiye verdikleri zararın telafisi; maalesef mümkün değildir!

Bu fırsatı İl veya İlçe Başkanlığında yahut Belediye Başkanlığında yakalayanlar, seçim öncesi vaat ettiklerini gerçekleştirmedikleri gibi halkın öncelikli ihtiyaçlarının ne olduğundan bile bihaberler!

Özellikle Belediye Başkanlığını kazananlar, insanların işe aşa ihtiyaçları varken, önceliği acil olmayan göstermelik, gösterişlik olsun diye yapılan işlerde; bütçelerini har vurup harman savurmaları, “yaptık oldu” mantığıyla hareket etmeleri halk tarafından kabul edilir bir şey değildir!

Bu tip vasıfsız insanların ısrar ile yine her dönem siyasete soyunmaları yahut partilerinin tekrar kendilerini aday göstermeleri Parti Genel Merkez Teşkilatı içinde bulunan;  Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkanlığının, Yerel Yönetimler Başkanlığının ve Teşkilat Başkanlığının yerel teşkilat üzerindeki ihmali ve kusuru sonucu oluşmaktadır!

İl veya ilçe parti başkanları, partileri tarafından bu işe seçilmiş olmalarını; kendilerinin üstün yeteneklerine ve kişiliklerine bağlıyor ve buna uygun davranıp bölgede partisini en üst düzeyde başarılı bir şekilde temsil edebiliyorsa ne ala… hiçbir sorun yok, her şey yolunda demektir.

Ancak, kendilerine verilen salahiyeti “kibir ve ego” kalkanı arkasından yönetme; partilerine faydalı olacak kişileri kendilerine rakip görme hastalığına yakalananların, mücadeleye birlikte başladıkları yol arkadaşlarını zamanla oyunun dışına atma çabaları görülmektedir!

Ego ve kibir içinde olanların etrafında aklıselim insan bulmak günden güne zorlaşır ve burada parti teşkilatı sürekli mavi boncuk dağıttığı menfaatçi, karşılıklı çıkar ilişkisi içinde olduğu insanlardan başka kimseyi yanında bulamaz hale gelir. Öyle'ki, parti binası çıkar birlikteliğini devam ettirmeye çalışan insanların kulübü haline gelir. Bu durum halktan kopmaları da beraberinde getirir.

Mesela; Ankara’dan gelen Bakanların, Milletvekillerinin,  (Eski) Başbakanların, Cumhurbaşkanının hemen yanında, bölge halkı tarafından sevilmeyen bir zat’ın bu değerli kişiler tarafından muhatap alındığının görülmesi; parti güvenilirlik imajını yerle ihsan eder.

Aklıselim insanların kendilerini partiden çekmesinin bir numaralı sebebi budur. “Bende sizdenim” diyen ama aslında kendini kurtarma derdinde olan sahte rozetli yığınlar çok değerli insanların yanında boy göstermesi teşkilattan sorumlu başkanların görev ihmalinden kaynaklanmaktadır.

Sonuçta kaybedilen belediyeliklerin hesabını kimse veremez. Kazanılanlar ise büyüteç altında dır! Bir sonraki seçimlerde bu başkanların seçilme ve seçilememe şansı yüzde ellidir (!)

Unutmayın; Yanlış insan size bir getirir, en az on götürür…

Hesabınızı buna göre yapın!

Teşkilat ve adaylarınızı elden geçirmeyi unutmayın.

Talip Girgin

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..