Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '14

 
Kategori
Danışmanlık
 

Tespit ve öneri defteri nedir, ne değildir?

Tespit ve öneri defteri nedir, ne değildir?
 

İş sağlığı ve güvenliği tespit ve öneri defteri bir diğer adıyla onaylı defter: İşyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı tarafından yapılan tespit ve tavsiyeler ile gerekli görülen diğer hususların yazıldığı, seri numaralı ve sayfaları bir asıl iki kopyalı şekilde düzenlenmiş her işyeri için tek olan defter olarak tanımlanmaktadır.

Onaylı defter bir işyerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi tarafından öngörülen risklerin, işyerin de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tespitlerin yazıldığı defterdir. İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi kanun ve yönetmeliklerin gerektirdiği tüm önlem, risk ve tavsiyeleri bu deftere yazarak işverene bildirmek zorundadır. Bu deftere yazılanlar işverene tebliğ edilmiş anlamına gelmektedir. Yani hekim, isg uzmanı ve işveren arasında ki en iyi iletişim aracıdır.

Bu deftere çok şey yazılması işveren açısından önemli ve avantajlı bir durumdur. İşveren deftere yazılan tavsiyeler ve tespitlerle ilgili öncelik sırasını riskin büyüklüğüne göre belirler ve en kısa sürede mümkün olduğu kadarıyla önlemlerin alınmasını sağlar. Dolayısıyla uzmanınız / hekiminiz onaylı deftere firmanızla ilgili yapılması gerekenleri yazmaması çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından yapılacak olan denetimlere hazırlıksız yakalanma olasılığınızı arttıracaktır.

Onaylı defter işveren-iş güvenliği uzmanı-işyeri hekimi arasında ki bağı arttırmalıdır aksinin olmasını gerektirecek hiç bir durum yoktur."

 
Toplam blog
: 3
: 36802
Kayıt tarihi
: 02.07.14
 
 

Necati ALOĞLU, 1961 Rize Doğumlu ve Endüstri Mühendisidir. Özel Sektörde 10 yıl süreyle Endüs..