Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '10

 
Kategori
Futbol
 

TEST ANLAYIŞI SON

Sayın okurlar "Futbol Camiamız için test anlayışı nedir?" başlıklı yazımı ve umarım ondan önceki Sn. Kocaman dahil tüm teknik direktör değişimleri bağlamında futbol ile ilgili yazılarımı okumuşsunuzdur. Bu yazı en azından yakın gelecekteki futbol ile ilgili son yazım olacak.

Anımsarsanız FB-GS arasında oynanan dostluk! maçında FB çok uzun süre 10 kişi mücadele etmesine karşın maçı kazanmıştı. Maçtan sonra Sn. Kocaman, Sn. Dilmen ve izlemeye tahammül edebildiğim süre içindeki tüm konuşmacılar bu kadar erken 10 kişi kalınma nedeni ile maçın test anlamını yitirdiğini söylemişlerdi. Bense o yazımda asıl testin o olduğunu belirtmiştim. Sayın okurlar dün FB yine bir devreden fazlasını 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

1) Bir teknik direktör birebir aynı senaryoyu nasıl iki kez yaşayabilir?

2) O maça test anlamı yüklemeyenler dün ne düşündüler. Aslında dünün nedeni o maçı algılayamayış değilmiydi ?

3) Dün FB bana göre rahatlıkla en az 6-2 kaybedebileceği maçı az kalsın kazanıyordu. FB o maçı o skorla kaybetseydi % 99 elenecekti. Peki o zaman Sn. Kocaman' ın durumu ne olacaktı? Aslında o zaman her ne olacak ise şimdi de yolun başındayken olması gerekmez mi?

4) Yok eğer gerekmez diyorsanız o zaman (ben seyretmedim, futboldan anlayan! çok yorumcuya göre FB çok iyi oynamış Trabzon zor kurtulmuş) FB Trabzonspor ile berabere kalıp şampiyonluğu kaybettiği için neden Sn. Daum ile yollar bu şekilde ayrıldı. Ya FB aynen dün olduğu gibi 90. dakikalarda bir gol atsa Sn. Daum şimdi baştacı olmayacakmıydı. Oyun aynı oyun değilmiydi? (Ters açıdan.)

5) Yineliyorum dün FB'nin başında bende olsam o takım o maçı ancak o kadar kötü oynayabilirdi. Ama sorun kötü oynamak değildi. Anımsayın test yazımda demiştim ki Sn. Kocaman ne yapmak istedi, kim Sn. Kocaman' ın istediklerini ne kadar yaptı. Dün siz FB' nin ne yapmak istediğini anladınız mı? Bir şeyi yapmak istemek ile onu kötü yapmak farklı şeylerdir. Dün FB kötü oynamanın ötesindeydi.

6) Ve unutmayın bu yılda harcadıkları tüm paralara karşın BJK' da GS' da Avrupa' da bu kadar kötü olacaklar ve sadece % 33 iç olasılığa oynayacaklar.

Sayın okurlar çok basit konularda bu kadar garip ve çifte standartlı mantıklar yürüten bir toplumun, her gün birçok örneğini yaşadığımız çok daha karmaşık, sosyolojik, soyut, kişiye göre farklı yönleri olan konuları nasıl analiz etmesini bekliyorsunuz. Analiz edilemeyen konuların çözülmesi olanaksızdır.

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..