Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '10

 
Kategori
Sinema
 

Testere 3D: Kanlı canlı bir film!

Testere 3D: Kanlı canlı bir film!
 

Yayınlanan ilk filminden sonra ikincisini merak edip heyecanla beklemeye başladığımız ve “Gel Testere gel Testere, bitsin bu hasret” diye türkü çığırdığımız Testere serisi final bölümüyle bizlere veda etti.

Senaryosu Patrick Melton ve Marcus Dunstan tarafından yazılan, yönetmenliğini Kevin Greutert’in yaptığı film bu hafta gösterime girdi. Başrollerinde Tobin Bell, Cary Elwes, Costas Mandylor, Betsy Russell, Sean Patrick Flanery oynuyor. Filmin Süresi 90 dakika ve 3D teknolojisi kullanılmış.

Film 3 boyutlu diye lanse edildi ancak 3-5 sahne dışında 3 boyutlu olmasını gerektirecek bir durum yok denebilir. Yani normal izleseniz hiçbir şey kaybetmezsiniz. Hele benim gibi burun semeriniz kalınsa ve verilen 3D gözlükler burnunuzda durmuyorsa filmi izlemek Testere işkencelerinden birine dönüşebilir. (3D gözlükler daha şık ve daha ergonomik tasarlanamaz mı acaba?)

Filme gelirsek önceki bölümlerinden aman aman bir farkı yok diyebiliriz. Tabi bu senaryo ve kurgu için geçerli. Görsellik elbette biraz daha ileri boyuta taşınmış. Hem 3D sahneleri etkileyici olmuş hem de filmin temposu hiç düşürülmemiş. Bu açıdan heyecanlı ve gergin bir 90 dakika geçiriyorsunuz.

Gerginliğin sebebini soracak olursanız cevabım “kan” olacak. Fazla miktarda kan görmeye alışık değilseniz hazırlıklı olmanızda fayda var. Zira bu bölüm oldukça kanlı. Evvelki filmlerde patlamış mısırımı rahat rahat yiyebilmiştim. Bu defa hem mısırım yarım kaldı, hem de film sonrası uzunca bir süre içimdeki garip his (içim kalktı derler ya) geçmedi. Üstelik kan görmeye alışkın biri olarak bu kadar etkilendim.

Filmin temposu çok iyi. Heyecanınız hep üst düzeyde kalıyor. Kurgu zaten Testere klasiği olmuş sahnelerle muhteşem. Tırnak yeme huyu olanlar filmi eldivenle izlesinler. Ayrıca hassas olan kadınların da izlemesini tavsiye etmem.

6 bölümden sonra gelen final olarak düşünüldüğünde iyi bir final olmuş diyebiliriz. Birkaç soru işareti kalsa da genelinde her şey açıklığa kavuştu. Testere’nin planlamasına ve yaratıcı aklına yine hayran kaldık.

Elbette salt şiddet olarak düşünülünce seyredilmediğinde hiçbir şey kaybedilmeyecek bir film. Ayrıca bu kadar şiddete ne gerek var denilebilir. Ancak serinin birinci filminin getirdiği başarı tam 6 devam filmi çekilmesine neden olmuştu. Yani arz-talep meselesi…

<ı>Sevgi, hürmet ve muhabbetle..

Murat HACIOĞLU

www.murathacioglu.com

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..