Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '09

 
Kategori
Yazılım
 

Testware şemsiye bir terim

Software terimi bilişim sektöründe yazılım olarak tercüme ediliyor. Fakat Testware terimi çok sık kullanılan hatta birçok bilişimci tarafından bilinen bir terim değil. Bilişim guruları tarafından Testware’nin Software’nin alt kümesi olduğu söyleniyor. Amaç, Software testinin yapılması hatta Software test otomasyonunun kullanılması. Testware otomasyonu Framework otomasyonlarında kullanılmak için tasarlanıyor.

Testware, İngilizcede şemsiye terim olarak nitelendirilen farklı test uygulamalarını içinde barındıran bir terim. Testleri yürütmek, planlama, tasarım için gereken belgelerin oluşturulması, yazılan scriptler, girdiler, beklenen sonuçlar, kurulum ve ayarlar, dosyalar, veritabanları, ortam, kullanılan herhangi yazılım ve araçlar Testware kapsamına giriyor Testware doğrulama ve onaylama test metodları ile ortaya çıkıyor. Yazılım gibi, Testware kodlar ve ikili rakamlar ile birlikte test durumlarını, test planlarını ve test raporlarını dahil eder. Testware konfigürasyon yönetim sistemi kontrolü altında tutulmalıdır. Software ile karşılaştırma yapıldığında Testware şöyle farklılıklar arz ediyor:

1. Farklı bir amacı var
2. Kalite için farklı metrikleri var
3. Farklı kullanıcılara sahip

Tesware geliştirildiği zaman farklı metodların Software geliştirmek için kullanılan araçlar ile uyum sağlaması gerekiyor. Testware ayrıca test araçları olarak da nitelendirilebilir.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..