Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Tetikçi beyinler (Hrant Dink)

Tetikçi beyinler (Hrant Dink)
 

Hrant Dink olayı üzerinden uzun zaman geçti. Fakat her geçen gün yeni tetikçiler doğuruyor.
Şahıs olarak kendisi hakkında hiçbir bilgim yok. Cinayetten önce okur-yazar biri olarak yazı, konuşma ve röportaj içeriği hakkında daha doğrusu varlığı hakkında en ufak bilgim yoktu. Agos gazetesini de hiç duymamıştım. Çünkü sürekli basında olan biri değildi. Şu anda dahi kendisinin hiçbir yazısını okumadım. Bir insan ölmeyi haketmek için ne yazmış olabilir ki...

Anlayamadığım bugün bile bazı kişiler 'Ama o bölücüydü.' diyebiliyor. Türkiye' de sadece eylemler suç teşkil etmeli. Suçluların cezasını ise mahkemeler vermelidir. Tepki verenler ellerine kalem alıp söylediklerine cevap yazmak yerine ellerine silah alıyorlar. Keşke vurmak yerine yazarak cevap verilmiş olsaydı. Zaman makinesi henüz icat edilmedi. Maalesef zaman makinası olsaydı da geri dönüp 'Dur' demezdim diyenlerin çoğunluğu beni ürkütüyor. Hepimiz Ermeni değiliz ama hepimiz insanız!

İnsan gibi yaşamak ve insan gibi hayata gözlerini yummak hepimizin hakkıdır. Kılıç yine kalemi ortadan ikiye ayırdı. Türkiye vatandaşını tanıştığı birine ilk sorusu ' Nerelisin' oldukça hiçbir insanoğlunun tükenmez kalemi olamayacak. Kim hakaret içermeden fikirlerini kağıda dökerse kendisine cevap vermeye hazır binlerce vatandaşımız kaleme sarılmaya hazırdır. Gelecekte tüm dünya vatandaşlarının Gandhi' nin insanlığa hediye tükenmez kalemlere sahip olacağını hayal ediyorum.

 
Toplam blog
: 56
: 1239
Kayıt tarihi
: 14.11.11
 
 

30 ülke ve yüzlerce şehir gezisi için tatiliyet İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih bölümü, ..