Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '14

 
Kategori
Siyaset
 

Tezgaha bak...

Tezgaha bak...
 

Seçimlere parti olarak girip, AKP'yi kazandıracaklar !!..


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bu gün bir açıklama yapmış.: “HDP seçimlere daha önce olduğu gibi bağımsız adaylarla değil, parti olarak girecektir.  Partimiz % 10 barajını aşacaktır.vs.vs.”  Halihazırdaki seçim sistemine göre % 10 barajını aşacak olan bir parti en az 50-60 milletvekili çıkarır. Bu açıdan bakarsak çok “iddialı” bir açıklama.

HDP seçim barajını aşarsa 50-60, MHP’ninde bu barajı aşacağını düşünelim en azından 60-70’de o alır. Etti mi 120-130, peki CHP’nin alacağı 150-170 arasındaki milletvekili sayısını da eklersek  280-300 arası bir milletvekili sayısı  “muhalefet” hanesine yazılır. (İşçi Partisi gibi partilerin bir sürpriz yaparak barajı aşacağını ya da o zamana kadar AYM'nin barajı sıfırlayacağı hesaplamalara dahil edilmemiştir. Mevcut sisteme dayanılarak bu hesaplamalar yapılmıştır.)

Bu rakamlar AKP’yi bırakın Anayasayı değiştirme, Hükümet olma sayısının bile altında bırakır ki bu durum en çok AKP’yi ve AKP’nin Anayasayı değiştirme çoğunluğu ile iktidar olmasını isteyen HDP’yi etkiler. Bu arada “O zaman AKP-HDP Milletvekilleri Mecliste iş birliği yaparak Anayasayı değiştirebilirler, AKP’de HDP desteği ile Azınlık Hükümeti kurabilir” diye düşünebilirsiniz. İşte orası kolay değil. Bu riski hem AKP alamaz, hem de HDP böyle bir ortaklığın Türkiye’de kendileri açısından nelere mal olacağını çok iyi bilir.

Bu gün “Açılım Paketi”denilerek allanıp şallanıp ortaya sürülen ve  kitlelerin bir türlü anlayamadığı bir bölünme sürecinin en büyük güvencesi hangi siyasal oluşum?.  AKP-HDP İşbirliği değil mi?.

Peki bu ortaklar 3. Göz dedikleri ABD’nin gözetiminde  nasıl bir çözüm planında anlaşmışlar?. İçeriğinde Özerklik, Abdullah Öcalan’a  af ve seçilme hakkı, son tahlilde Konfederasyon’a giden düzenlemeler. vs. (Bu anlaşmayı tarafların yaptıkları açıklamalardan anlıyoruz.)

“Kürtlerin ana dilinde eğitim hakkı”  gibi kulağa hoş gelen  ve asıl amacı kamufle etmeye yönelik “çözüm öneri paketlerine” kimse inanmıyor. Asıl amaç yukarda sıraladığımız “Kürt-Türk ikileminden oluşmuş bir Federasyon, Abdullah Öcalan’a af ve seçilme hakkının verilmesi.”  Zaten  bu anlatılanlar bölgede “gayrı resmi” olarak hayata geçiriliyor PKK tarafından.

Şimdi şu duruma bir bakalım: HDP’nin şu anda TBMM’de olan Milletvekillerinin sayısının bir önemi var mı?. Yok.

Neye yarıyor bu mebuslar Kandil-İmralı-AKP arasında postacılık görevi yapmaktan başka?. Hiç bir şeye.  

O zaman ABD’nin istediği  Anayasal değişim ve Türkiye’nin bölünerek güneyde kurulacak bir Kürdistan’ın (ikinci İsrail) gerçekleşebilmesinin şartı ne?.  

AKP’nin  son derece cüretkar bir şekilde “Millet İradesi” sloganına sığınarak bu Kürdistan hayalini hayata geçirmesi.

Nasıl olacak bu?. AKP’nin Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla iktidar olmasıyla.

Peki bu nasıl olacak?.

Sıkı durun.. HDP’nin Parti olarak seçimlere girmesiyle.

Nasıl mı?. HDP Parti olarak seçimlere girecek ve baraj altında kalacak, bu seçim sistemiyle AKP Güneydeki tüm Milletvekilliklerini ve dolayısı ile Anayasal çoğunluğu sağlayacak.

Sonuç: “Alavere-dalavere yandı  gülüm keten helva”  gelsin Kürdistan.

Öyle ya arkalarında halk desteği (Milli İrade ) var ve kimsenin “Milli İrade Hırsızlığına hakkı yok.!!”

Şimdiki CHP’nin 6 Ok’a ve Atatürk Türkiye’sine ihanet eden tavırlarını o zamanda sürdüreceğini düşünürseniz tadından yenmez bir durum ortaya çıkar AKP-HDP  ortaklığında.  

Toparlarsak:

HDP Anayasanın değiştirilip Federal bir yapıya dönüşecek bir Türkiye  yaratılması için AKP’nin önünü açacak bir seçim stratejisi izleyecektir. Bu durum  hem ABD-PKK hem de AKP için çok karlı bir yatırım olacaktır!!. HDP’nin öyle milletvekili sayısı gibi bir derdi yoktur. Onların tek sıkıntısı arkalarındaki ABD'nin de desteği ile Ülkeyi Federasyona götürecek güçlü bir AKP hükümeti yaratmaktır..

Selahattin Demirtaş bu yaklaşımın işaretlerini vermiştir. 

Nasıl?. Tezgah güzel değil mi?.

Güzel gibi gözüküyor da, ülkenin o kadar da sahipsiz olduğunu sanmıyorum. Bu tezgaha bir dur diyen çıkacaktır elbet. Güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlar.. Kaybedecekler..

Saygılar..

15 Aralık 2014 

Saat:22.35

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..