Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

TFF Başkan Adayı Yıldırım Demirören

TFF Başkan Adayı Yıldırım Demirören
 

27 Şubat' taki Türkiye Futbol Federasyon seçimleri ile ilgili adaylık açıklamalarında son 3 güne girildi. Hatırlayacak olursak; önce İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, sonrasında Erdal Alkış, son olarak da Zafer Murat Mermer başkan adaylığını resmi olarak açıklamıştı.
 
Hafta içi en çok konuşulan isim ise Onursal Başkan Şenes Erzik idi. Tüm takımların desteğini almış olmakla birlikte, önce "Benden başka bir çare yoksa üzerime düşen görevi yaparım" diyerek adaylığa sıcak bakmış ancak resmi olarak başvurusunu yapmamıştı. UEFA ve FİFA nezdinde federasyon başkanlığı için aday olmasında herhangi bir sakınca bulunmazken, "UEFA ve FİFA' da önemli görevlerim var, öncelikle bu doğrultuda girişimlerde bulunup, görüş almalıyım" diyerek bir yandan da duruma netlik kazandırmayan açık bir kapı bırakmıştı.
 
Sayın Erzik son kararını aday olmamak yönünde vererek son noktayı koydu. Bu kaos ortamında belki tarafsız kalmayı tercih etti, belki de suya sabuna dokunmayarak elini kirletmek istemedi. Kararına saygı duymak gerekir. Sebebini tartışmak bir yana; futbolumuzdaki çıkmazın kolay atlatılamayacağı, bu ateşten gömleği giyerek kendini kamuoyu önüne atmanın ise zor bir karar olduğunu ifade etmiştik. İmkansız olan ise herkesi mutlu edecek bir karar almak. 
 
Bugün ajanslara düşen önemli bir iddia ise; Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören' in aday olacağı yönündeki haberdi. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik' in ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren Yıldırım Demirören' in de Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için zemin yokladığı ve 27 Şubat' ta yapılacak olan seçimler öncesinde adaylığını açıklayabileceği kulislerde yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bir diğer iddia ise; tüm kulüplerin Demirören' in bu yönde alacağı bir kararda kendisine destek vereceği, ancak Galatasaray kulübünden Adnan Öztürk' ün bu konuya tamamen karşı çıktığı yönündeydi.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..