Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '14

 
Kategori
Futbol
 

TFF cezayı kendisine kesmeli

TFF cezayı kendisine kesmeli
 

Başlık garip gelebilir. Son dakika bilgisine göre; TFF, PFDK'nın verdiği cezaların yükseltilmesi konusunda itirazda bulunmuş. Sonuç ne olur bilinmez ama, ben bambaşka bir konuya değineceğim.

Söz konusu ve ceza getiren karşılaşma, "TFF kararı" ile Manisa'da oynandı. Bütün organizasyon TFF tarafından yapıldı. Ayrıca halen almadığım ve direnebileceğim kadar almakta direneceğim "Passolig" kart mecburiyeti de uygulandı. Bu da yetmemiş ki; tribünlerdeki çeşitli noktalara kameralar yerleştirildi. Hatta canlı yayında Erman Toroğlu tarafından, hem de sıklıkla "kameralar çekiyor, sahaya kim bir çöp atmışsa maçtan sonra içeri alınacak" diye de ifade edildi. 

Ancak maçın üstünden 3 gün geçmesine rağmen; ne TFF'den ne de Emniyet Müdürlüğü'nden bir yetkili çıkıp da "şu kadar kişi kamera kayıtlarına istinaden gözaltına alınıp sorgulandı ve mahkemeye sevkedildi" gibi bir açıklama yapmadı! Dolayısıyla bizler de, açıklama yapılmayınca kameraların falan, kaba tabirle "hikaye" olduğunu anlıyoruz. 

Bir defa, bırakın her iki kulübe verilen cezaların artırılmasını; sadece sahaya çıkıp top oynamakla ve maçtan sonraki törene katılmakla sorumlu olan bu kulüplere ceza vermek bile başlı başına bir haksızlıktır. Çünkü, maçta organizasyonu yapan, güvenliği sağlayan kulüp yönetimleri değildir. Tamamen tarafsız sahada, eşit seyircili, TFF organizeli bir karşılaşma bu. 

Sahaya sokulan şarj aletleri, şişe sular, kapalı bardaktaki sular, domates, kabak ve bilumum sebze meyve de, TFF sorumluluğundaki organizasyondan kaynaklanmaktadır. Yani asıl sorumlu kulüpler değil TFF dir. Bu durumda da TFF ve de PFDK kendi sorumluluklarını ihlal ettiği için bir ceza da kendisine vermelidir.

"Olur mu öyle şey" demeyin. Yarı şaka yarı ciddi söylediklerim. Eğer insanlar gerçekten futboldan çirkinliklerin gitmesini istiyorsa, usulsüzlükte nasıl herşeye bir kılıf uydurabiliyorsak, bir kereliğine de iyi birşey için kılıf uydurup, bu öneriyi hayata geçirmemiz çok da zor olmasa gerek. 

"Köpek" olayı ile ilgili yazdığım gibi; herkes kendi önündeki pisliği temizlerse, herkes kendi hatasını örtbas edip diğerinin hatalarını ön plana çıkarmayı bırakırsa, herkes kendi günahını kabullenip bedelini ödemeye hazır olursa.. Neden olmasın ki? 

Hele bir de TFF buna öncülük ederse, tadından yenmez.. Hayal işte..

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..