Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

TFF'de arama. Şikeye (!) karışanlara gözaltı...

TFF'de arama. Şikeye (!) karışanlara gözaltı...
 

Aylardan beri futbolumuz bir kaos yaşıyor.

Bu kaos, bizi 2012 Avrupa Şampiyonasından etti. Ülkeye girmesi muhtemel en az 300 milyon Avro paranın uçup gitmesine neden oldu.

Yürütülen Şike ve teşvik soruşturması nedeniyle bu güne kadar 31 kişi tutuklandı ve halen cezaevinde bulunuyorlar.

Aziz Yıldırım’dan boşalan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığına Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören getirildi. Yıldırım Demirören başkanlığındaki Kulüpler Birliği Vakfı eski Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı’ya hazırlattığı kanun tasarısı, partilerin desteği ile kanun teklifi olarak meclise sunuldu.

Bu teklif mecliste kabul edilirse, içeride bulunanlar tahliye edilecekler.

Uzun zamandan beri beklenen Şike ve Teşvik soruşturma iddianamesi bir türlü çıkmadı. Herkes bu günlerde iddianameyi beklerken, her gün soruşturmaya yeni ekler ve aramalar yapılıyor…

Geçenlerde TFF’nun kurduğu Etik Kuruluna hazırlattığı rapor, savcı tarafından alındı ve incelendi. Herkes Etik Kurul’un raporunda; şike olduğuna kanaat getirdiğini konuşurken, federasyonun yaptığı bir açıklama, Etik Kurul raporunda böyle bir beyanın olmadığı yönündeydi.

Etik Kurulu raporundan sonra en kısa zamanda iddianamenin mahkemeye sunulacağı, bu soruşturmanın medya ayağındaki maşalar tarafında, televizyon ekranlarından günlerce dile getirilmesine rağmen hale bir ses yok.

Herkes iddianamenin ne zaman çıkacağına odaklanmışken, bu gün itibarı ile TFF’nun İstinye’deki merkez binasında savcılık kararı ile polis arama yapmaya başladı.

Yeni delil arama operasyonunda ilk piyango TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’a vurdu. Göksel Gümüşdağ, bir yandan arama yapılırken, bir yandan gözaltına alındı. Ancak Türk futbolunu jurnalleyenler yerlerinde duruyorlar.

Göksel Gümüşdağ’dan sonra sırada kim veya kimler var?

Öyle ya, Fenerbahçe’nin başkanından yöneticisine birçok kişi tutuklandı. Şampiyonlar liginden men edildi. Fenerbahçe’nin son 5 maçının sonucu bilinebilirken, soruşturma kapsamına sadece Sivasspor alındı. Diğerlerine dokunulmadı.

Beşiktaş’ın Asbaşkanı, teknik direktörü ve bir kulüp çalışanı tutuklanırken, başkan ve diğer yöneticilerden kimseye dokunulmadı.

İBB Spor’dan iki futbolcu tutuklanırken, ne bir yönetici, ne de teknik heyetten kimseye dokunulmadı. Teknik Direktörü ödüllendirilerek, İBB Spordan aldığı ücretin üç-dört katına Milli Takımlar Teknik Direktörlüğüne getirildi.

Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligine alınan Trabzonspor, soruşturmada adı geçse de, hep soruşturmanın dışında tutulmaya çalışıldı.

Eskişehirspor’un teknik heyet ve futbolcusu(geçen yıl futbolcu olan Ümit Karan’dan söz ediyorum) içeri alınırken, yönetimden kimse sorgulanmadı.

Sivasspor’un Başkanı, yöneticisi ve futbolcusu içeri tıkılırken, Bucasporlu hiçbir yönetici, futbolcuya sabahın olup olmadığı sorulmadı. Malum kulüp, 87. dakikada beraberliği sağlamasına rağmen, 88. dakikada bir gol yiyerek maçı 2-1 kaybetmesine rağmen soruşturma kapsamı dışında tutuldu.

TFF’de yapılan bu operasyon, bir an önce çıkması beklenen iddianamenin uzatılması için bir bahane mi?

Yoksa sıra bu işin federasyon ayağına yeni mi geldi?

Ya da Meclis Adalet Komisyonuna sunulan Futbolda Şike ve Teşvik Kanun teklifine bir misilleme mi?

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..