Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '12

 
Kategori
Spor
 

TFF’den puan düşürme resti, Fenerbahçe’den reste rest..

TFF’den puan düşürme resti, Fenerbahçe’den reste rest..
 

Düello günü geldi, çattı… Bir tarafta TFF ve UEFA, karşı tarafta Fenerbahçe…

 

Poker tabiriyle reste rest çekildiği zaman masada birisi kaybedecek ama bu kim olacak?

 

Önce UEFA ile istişare edildi, sonra Kulüpler Birliği Üyesi 16 takımla (Bursa ve Fenerbahçe hariç) anlaşmaya varıldı.

 

26 Ocak 2011 günü olağanüstü genel kurulda oylanacak mutabakat metnine göre 58. Madde askıya alınıyor ve puan silme geliyor..

 

Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu’nun açıklamasıyla sadece bu sezon uygulanmasına karar verilen mutabakatın ayrıntıları şöyledir:

 

Varan-1

Müsabakanın sonucunu etkilemeye yönelik yapılan fiillerle ilgili olarak minimum, fiilin ağırlığına göre 12 puandan başlamak üzere puan silinmesine, puan silme ve para cezasının play-offtan önce uygulanmasına,

 

Varan-2

Eylemlere karışanların para cezası ile cezalandırılması,

 

Varan-3

Bu suç unsurunu işlemiş olan kulüplerin, UEFA müsabakalarına katılmamaları,

 

Varan-4

Eylemlere katılanların kupa ya da lig şampiyonluğu almışlığı var ise hem kupanın hem de kupadan dolayı verilen paranın geri alınmasını,

 

Fenerbahçe Kulübü Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir, Fenerbahçe Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Koç, toplantı çıkışı; önceki tutumlarını değiştirmediler, özetle ‘’Biz herhangi bir şekilde Fenerbahçe'nin yarım puan bile kesilmesi, para cezası verilmesi ya da UEFA'nın TFF'ye dikte ettiği hiçbir kararı kabul etmiyoruz’’ dediler.

 

Twitter sosyal medya üzerinde Fenerbahçe Yöneticisi Ömer Temelli, puan silme cezası verilirse ligden çekilecek misiniz?' sorusuna 'onun için genel kuruldan yetki alacağız, sıra onda' dedi

 

21 Ocak 2012 Cumartesi günü, Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında muhtemelen yukarıdaki görüşler tekrar edilecektir.

 

Peki ne olacak bundan sonra?

 

Kesin ne olacağını görmek için zaman artık çok ama çok yaklaştı. 20 gün içinde PFDK’nca savunmaları istenilen kişilerle ilgili (soruşturmada adı geçen 93 kişi) en geç Şubat-2012 ayı sonuna kadar karar verilecektir.

Takımlarla ilgili puan silme kararı ise play-off öncesi yani Nisan-2012 ayı içinde verilecektir.

 

Şike soruşturmasına adı karışan takımlara minumum -12 puan ile puan silme cezasının başlaması, şikeden dolayı takım düşürme olmayacak ama verilecek eksi puanla bazı takımlar düşebilecektir. Mesela İstanbul Büyük Şehir Futbol takımı, mesela Mersin İdman Yurdu…

 

Fenerbahçe restinin karşılığı ne olacaktır? Muhtemelen Fenerbahçe 2 maç üst üste çıkmayarak bir alt lige düşmesi sağlanacaktır.

 

Peki bu resti çekebilir mi? Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında bunun ilk işaretleri alınacaktır.

 

Fakat Futbolcuya ödenecek ücretle beraber neredeyse 20 milyon Euro’ya Fransa’nın Lille Takımından Sow transferi kafaları karıştırmaktadır. Çünkü Bank Asya’ya düşmeyi düşünen bir takım niye bu kadar pahalı transfer yapar? Acaba taraftarlara atraksiyon yapıp; düşme yerine puan silmeye razı olacak mı?

 

Uzun lafın kısası ya Fenerbahçe bu sinir harbini kazanacak ya da TFF-UEFA ikilisi kazanacak… Fenerbahçe’nin kazanması demek; ‘’CAS’ı lehine bitirmesi ve 40 milyon Euro’yu UEFA’dan alması, puan silinmemesi ve geçen yıl (2010-2011 sezonu) kazanılan şampiyonluğun yeniden TFF’ca tescil edilmesi’’ anlamına gelir..

 

Fenerbahçe’nin kaybetmesi demek; ‘’ CAS’ı aleyhine bitirmesi, play-off öncesi 30-35 puan silinmesi, şampiyonluk kupasının ve şampiyonluk primlerinin geri alınması, 2-3 milyon TL para cezası verilmesi, Avrupa kupalarından 3-5 yıl men edilmesi’’ anlamına gelir..

 

Fenerbahçe’nin boynuna hem UEFA hem de TFF ilmik geçirmeye çalışıyor ya.. Aklıma bir fıkra geldi:

 

Bir gün fareler bir araya gelirler ve başlarına musallat olan bir kediden kurtulma planları yaparlar.

Pek çok fikir öne sürülür.

 

Ama hiçbiri kabul görmez.

En sonunda genç bir fare kedinin boynuna bir çan asmayı önerir.

Böylece kedi kendilerine yaklaşırken farkına varacak ve kaçabileceklerdir.

Bu öneri fareler tarafından alkışlarla onaylanır.

Bu arada bir köşede sessizce onları dinlemekte olan yaşlı bir fare ayağa kalkar ve bu önerinin çok zekice olduğunu, başarılı olacağından hiç kuşkusu olmadığını belirtir. Fakat kafamı bir soru kurcalıyor.

Çanı kedinin boynuna KİM asacak?

 

UEFA mı yoksa TFF mi yoksa her ikisi mi?

 

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..