Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

TFF koltuğuna tarafsız (!) ilk aday

TFF koltuğuna tarafsız (!) ilk aday
 

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar' ın; Göksel Gümüşdağ ve Lütfi Arıboğan ile birlikte istifa kararı alması Türk futbol gündemine bomba gibi düştü."

26 Ocak Perşembe günü yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonrası beklediği sonuçları alamayan Aydınlar ve ekibi, önce istifa sinyalleri vermiş, daha sonraki görüşmelerde devam kararı aldığı yönünde açıklamalar gelmişti. Ancak, görev aldığı 7 ay boyunca, giydiği ateşten gömleği hakkıyla taşıyamayan yönetim, şu iki günlük süreçte dahi 1 devam 2 istifa kararıyla istikrarsızlığını sürdürmüştür. Aldığı karar doğru yada yanlıştır diye tartışaduralım, asıl önemli olan bilindiği üzere, bir türlü alınamayan kararlar ve çelişkili söylemler olmuştu.

Kendi söylemleri ile, nasılsa herkes kirliydi, şikeyi teşviki onlar mı yapmışlardı? İyi güzel de sizin göreviniz zaten şike yada teşvik yapmak değil, eğer ki varsa tespit edip cezalandırmak değil midir? Şikayet ve yakınma bize düşer, yönetimlere ve yetki sahiplerine değil. Sanırım kendileri bu konuda siyasetçilerimize özenmişler. Neyse haklarında hayırlısı olsun.

Gelelim kaos halinde seyreden futbolumuza ve bizi bu keşmekeşten kurtaracak yeni başkan adaylarına derken! Sanırım benim gibi bir çok kişi; "böyle bir görevi kim üstlenip de hem rahatını hem de sağlığını bozar ki" diye düşünmüştür. Futbolumuz böyle bir noktada tıkanıp kalmışken, hatta 3 Temmuz'dan sonra en çok telafuz edilen "Aydınlar ve ekibi böyle bir kargaşanın içine gireceklerini bilseler, aday olurlar mıydı?" düşüncesi hakimken ve kimsenin böyle bir ortamda böyle bir göreve gönüllü olmayacağı düşünülürken, istifa kararından henüz saatler geçmişti ki Trabzonspor eski Asbaşkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu adaylığını açıkladı.

Asıl gündeme bomba gibi düşen haber buydu. Mehmet Ali Aydınlar ve ekibinin, Fenerbahçe cephesinden ve diğer kulüpler nezdinde tarafsızlığı tartışılırken, sanırım Hacıosmanoğlu ile ilgili tarafsızlık kelimesi dahi kullanılamaz.

Daha düne kadar, futbol kamuoyuna yaptığı ve Türk Futbolu' nda, bırakın çözüm üretmeyi, infiale neden olacak açıklamalarını, kısa başlıklar halinde sıralamak gerekirse;

- "Fenerbahçe, Trabzonspor'un 4 şampiyonluğunu çaldı!"

- "Fenerbahçe, 7 maçı ya hakemlerle yada rakip oyuncuları satın alarak kazandı!"

- "Cüneyt Çakır ve Cem Papila, talimat yada para almış!"

- "Ben (TS kulübüne) başkan olduktan sonra Aziz Yıldırım Türk Futbolu' nda 24 saat kalamaz!"

Hiçbir zaman ne Aziz Yıldırım' ı ne de bir başkasını savunma çabasına girmedim. Herkes gibi futbolun içinde kirlenmişliğin varolduğu düşüncesindeyim. Ancak bu söylem ve düşüncelerle Türk Futbol Federasyonu' nda nasıl tarafsız başkanlık yapılır, nasıl tüm kulüplere eşit mesafede ve adaletli kararlar alınır. İnanıyorum ki bu geliş futbolumuzdaki kaosa son vermek ve ülke futboluna hizmet etmek için değil, taraftarlığın da körüklemiş olduğu intikam duygusuyladır. Hacıosmanoğlu ancak Trabzonlu bakanımız Erdoğan Bayraktar ve yine Trabzonlu milletvekimiz Volkan Canalioğlu kadar tarafsız (!) olabilir. Bu düşünce yapısıyla da bırakın bu kaotik ortamdan çıkmayı, daha vahim durumlara hazırlıklı olalım.

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..