Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '11

 
Kategori
Güncel
 

TFF’nin "Şike" Kararı, Gazetelerin İlk Sayfalarına Nasıl Yansıdı?

TFF’nin  "Şike" Kararı, Gazetelerin İlk Sayfalarına Nasıl Yansıdı?
 



Türkiye
gündemi, 3 Temmuz’dan beri, yargının el koyduğu “şike” iddialarıyla çalkalanıyor. Özellikle “malum medya” sayfalarında; kimi televizyonlar, “spor yazarı”, spor yorumcusu” diye ekranlarına çıkardıkları kişilerle, ilk günden beri “yargısız infaz” peşindeler. Bugüne kadar olan gelişmeler gösterdi ki, “yargısız infaz”cılar, yani futbol adına söz söyleyen/ ahkam kesenler, haktan hukuktan nasibini almamışlar.

Yoksa öyle ulu orta konuşurlar mı?

Ama konuşurlar.

Bu da futbol bilgilerinin “tutarlı bir mantığa” oturmadığını gösterir. Bunların gördükten sonra, taraftarların “olumsuzuk”larını abartmak gerekecek. Unutmayalım ki, o “olumsuzluk”larda böylelerini payı büyüktür.

TFF, Etik Kurulu’nun raporu doğrultusunda bir karar verdi:

“Gizlilik kararı” kalkmadan, iddianame hazırlanmadan, savunma alınmadan karar verilmeyecektir.

TFF
’nin kararı, sözde spor adamlarını/ yazarlarını memnun etmedi.

TFF’nin bu kararı ulusal basının ilk sayfalarında nasıl yer buldu?

TFF’nin kararını “ilk sayfa”dan verenler:

Cumhuriyet (Federasyon ‘devam’ dedi), Evrensel (Federasyon iddianameyi bekleyecek)

TFF’nin kararını “başlık üstü”nden verenler:

Akşam (Düşme yok, Avrupa’da devam), Bugün (Yıldırım’ı devirdiler), Haber Türk (Lig 4 büyüklerle başlıyor), Hürriyet (Aynen devam), Milliyet (Lige devam top yargıda), Sabah (Düşen yok, kalkan da yok), Sözcü (F.Bahçe düşmüyor), Takvim (Fenerbahçe kaldı, başkan gitti), Türkiye (Lig sancılı başlayacak), Vatan (Lige devam, karar sonra)

TFF’nin kararını “başlık”tan verenler:

Ne şiş yansın ne kebap (Güneş)

(Federasyon, “Şu aşamada hüküm vermek adil değil” diyerek kulüplere dokunmadı, 52 kişiyi disiplin kuruluna sevk etti)

Önümüzdeki maçlara bakacağız (Posta)

(Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı( TFF) Mehmet Ali Aydınlar, Etik Kurul'un şike soruşturması ile ilgili savcılığın verdiği belge ve delilleri yetersiz bulduğunu açıkladı. Mehmet Ali Aydınlar, "Gizli olduğu için delilleri suçlanan kişilere gösteremiyoruz. Belge ve delilleri görmeden nasıl savunma hazırlayacaklar? Bir de talebimize rağmen ek ifadeler ve belgeler savcılıkça bize verilmedi. Şu an bir hüküm verilmesi adil olmazdı" dedi.)

Şike kararı savunmaya takıldı (Radikal)

(Şike zanlıları Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Sivas, savunma vermediği için şimdilik ceza almadı. Futbol Federasyonu, son kararı için iddianameyi bekleyecek. Aziz Yıldırım dahil 17 kişi tedbirli,35 kişi tedbirsiz olarak disipline sevk edildi. Lig 9 Eylül’de başlayacak F.Bahçe Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak)


Temiz Lig savcıyı bekleyecek (Star)

(Futbol Federasyonu, şike soruşturmasında adı geçen kulüp ve kişilere ceza vermedi. Başkan Aydınlar, “Karar için iddianamenin kabulü beklenecek” dedi)

Şikeye yeşil ışık (Taraf)

(Ve türkiye Futbol Federasyonu “şike” konusunda beklenen kararını açıkladı! Karar için iddianamenin bekleneceğini söyleyen TFF Başkanı Aydınlar: 52 kişiyi PFDK’ya sevk etti)

Hakim çözecek (Yeni Şafak)

(Türkiye Futbol Federasyonu, şike soruşturmasıyla ilgili Türkiye'nin günlerdir merakla beklediği açıklamayı yaptı. TFF, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu kulüpler ile 52 şüpheliye kesilecek cezaya iddianame kabul edildikten sonra karar verecek.)

Küme düşme yok! (Yeniçağ)

(Etik Kurul şike soruşturması belgelerini eksik buldu. Federasyon kulüpler hakkında herhangi bir hüküm vermedi)

Federasyon topu yargıya attı (Zaman)

(Etik kurulunun 21 günden bu yana incelediği belgeler de Futbol Federasyonu'nun bir karar alması için yeterli olmadı. Federasyon Başkanı Aydınlar, adil bir karar verecek delillere sahip olmadıklarını belirterek, iddianameyi bekleyeceklerini söyledi. Şike soruşturması kapsamında 17'si tutuklu olmak üzere 52 kişinin disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.)

TURGUT ÇELİK/ Mersin (Geçici olarak İstanbul)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..