Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

TFF’nin Fenerbahçe’ye yaptığı iyilik!

TFF’nin Fenerbahçe’ye yaptığı iyilik!
 

Sen yapma bari Alex.. Koşamadığından mı?


Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Manisaspor maçından sonra yaptığı açıklamada Futbol Federasyonunu alaylı şekilde eleştirmiş. Alex, "Semih'in son saniyelerde attığı gol sayılmadı. Puan kaybettik, üzüntülüyüz. Ancak TFF'nin bize yaptığı bir iyilik var; 2 gün sonra yine maç oynama iyiliği. Üzerimizde yorgunluk var" demiş. (Hemen belirteyim; yazılarımı daha önce okumuş olanlar Alex'i sevdiğimi bilirler.)***

Tabii bu tür açıklamaları, araştırmadan, kayıtsız şartsız benimsemeye hazır bir toplum olduğumuzdan, hemen mağduru oynama hastalığı öne çıkıyor.

Sürekli olarak kendilerine haksızlık yapıldığı edebiyatı ve ruh hali ile yaşamayı seven kesimler bu fırsatı da kaçırmıyor tabii. Böyle bir şey Alex gibi medyada çokça yer alan bir isim tarafından gündeme getirilince hemen üstüne atlıyorlar.

İnternet ortamındaki yorumlarında bu konuyu kullanarak hep TFF’nin Fener’e ne kadar düşmanca yaklaştığını işliyorlar.

Kendilerine yapılan haksızlıkları gündeme getirmek için, kavgaya hazır, pusuda bekleyenlerdir bunlar.

Dedik ya.. Fenerli değilsen, muhakkak Fener düşmanısındır! Senin onay vermediğin her kararda muhakkak bir kasıt ve/veya düşmanlık yatıyordur!

Şimdi beş takımımızın (alfabetik) maç tarihlerini alt alta yazalım:

Beşiktaş           : 10-19-22-25

Bursaspor        : 11-18-22-25

Fenerbahçe      : 12-16-20-23

Galatasaray      : 11-18-21-26

Trabzonspor    : 10-17-21-24

İnceleyelim:

* Bu programda toplamda en kısa sürede en fazla maçı Fenerbahçe’nin oynayacağı görülüyor. Buradaki aksaklık, FB’nin ilk maçını ilk haftanın son günü oynamış olmasından meydana gelmiş durumda. Belki biraz daha araları açılabilirdi gibi duruyor. Ancak iki maç arası süreler diğer takımlarınkinden kısa değil.

* Beşiktaş ve Trabzonspor’un Avrupa maçları dolayısıyla bir ve ikinci haftaları arasında süre açıklığı doğal.

* Alex’in (ve diğerlerinin) tekerleme gibi “2 gün sonra maç oynama iyiliği” diye mağdurmuş gibi TFF’yi eleştirmesi tamamen yersiz. Çünkü aynı iyilik her takıma yapılmış durumda. Yukarıdaki tabloda kalın yazılmış tarihleri incelerseniz, Alex’in bahsettiği bu iyiliğin (!) her takıma 1 kez, Beşiktaş’a ise 2 kez yapıldığını görürsünüz.

* Asıl önemli olan; kaç gün içerisinde kaç maç oynayacağın değil, iki maç arasındaki sürenin kısalığıdır. Bu açıdan bakıldığı zaman da bağırması gereken asıl takım Beşiktaş'tır.

Önemli olan iyi niyetli düşünebilmektir.

Fenerbahçe’yi düşürmeye bile cesaret edemeyen bu federasyonun Bursaspor, Galatasaray veya başka bir takımı kayırmak için çalışabileceğini düşünmek ya saflıktır ya da art niyetliliktir.

*** http://blog.milliyet.com.tr/alex-de-souza-yi-yazmak-istedim---/Blog/?BlogNo=291552

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..