Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Mizah
 

TGS, Kandil'de halay çekilmesi sırasında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

TGS, Kandil'de halay çekilmesi sırasında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.
 

Halaybaşı seçilen gazeteci, seminer başlamadan önceki eğitim sırasında...


Irak'ın Erbil kentinde PKK üst düzey yöneticileri tarafından geçen günlerde gerçekleştirilen seminerde, Türkiye'den gelen davetli gazetecilere, ''Halay nedir ve nasıl çekilir?'' konulu bir seminer verildi.
 
Seminer; demokratik barış sürecine uygun olması ve aynı zamanda 'bir kır düğünü' imajını da yansıtması için, Kandil'de gerçekleştirildi.
 
Dağlık ve engebeli olarak bilinen Kandil'in, 'sanal' düğüne uygun bir hale getirilmesi için, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı uçaklar tarafından günler öncesinden 'dümdüz' edilerek seminere uygun hale getirildiğini basından takip eden davetliler, halay çekip zılgıt atmaya son derece müsait saha koşulları karşısında şaşkınlık ve takdirlerini de gizleyemediler.
 
Olaya tek tepki ise, Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan geldi.
 
Seminere davetli bazı mensuplarının, orada halay çekmek için değil, sadece haber niteliği dolayısıyla 'gözlemci olarak' bulunmalarına karşın, halaya zorlanmalarına, TGS çok büyük tepki gösterdi.
 
Sendika yöneticileri, ''Daha seminerin yapılacağı alana üyeleri olan gazetecilerin alınması sırasında başlayan, Kürt Halk Müziği eşliğinde parmak şakırdatarak zorla dans ettirilmenin, bu günlerde çok ihtiyacımız olan ileri demokratik ortama hiç de uymadığı''nı belirttiler.
 
''Hem zorlamanın dinimizde de yeri yoktur. Her şey gönül rızasıyla ve isteyerek olmalıdır. Barış sürecine köstek olan bu tür hareketlerden mutlak suretle kaçınılması gerekir'' diyen yöneticiler,
 
''Bazı üyelerimiz kendilerine yapılan,
 
Allahını seversen oyna, bak oynamazsan ölümü gör ısrarlarına daha fazla dayanamamış ve gönülsüz de olsa hafiften gerdan kırarak, parmaklarını şöyle bir kaç kere şekilsel olarak şakırdatmışlardır.
 
''Bu durumu çok da fazla eleştirmemek gerekir, nihayetinde tüm bunlar, davetli olunan bir yerde evsahibini kırmamak için yapılan salınımlardır...''
 
Soru sorulmasına izin verilmeyen basın açıklaması, daha sonra şu sözlerle sona ermiştir.
 
''Nihayetinde kimsenin itiraz edemeyeceği bir şekilde Türk-Kürt kardeştir, karşı çıkan da kalleştir. Yani bir yerde ortada 'oğlan bizim kız bizim durumu' vardır.
 
O yüzden aslında bizim itirazımız, halay çekilmesi sırasında ve ardından yaşanan bazı olaylaradır. Özellikle halaybaşı konumundaki bazı muhabir arkadaşlarımız halay çekmeyi bilmediklerinden, hangi ayaklarını ne zaman kaldıracaklarını şaşırmış ve bu yanlışlıktan dolayı da peşmergeler tarafından alay konusu edilmişlerdir.
 
İyi niyetimizin sömürülmesi anlamına gelen bu durum nedeniyle PKK üst yönetiminin bir açıklama yaparak, bu konuda sendikamızdan özür dilemesini bekliyoruz.''

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..