Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '14

 
Kategori
Sinema
 

The Fifth Estate- Beşinci Kuvvet

The Fifth Estate- Beşinci Kuvvet
 

WikiLeaks… Filmi izleyene kadar hiçbir fikrim yoktu. Bir biyograf olduğunu öğrenip araştırmaya başladığımdaysa…

Benedict Cumberbatch, sen muazzam bir oyuncusun. Egoist, narsis ve drama king rolleri öyle güzel oturuyor ki sana… Neyse filme geri dönelim.

2013 yapımı bu filmin yönetmenliğini Bill Condon üstlenmiş. Alacakaranlık serisinin Şafak Vakti filminin yönetmenliğinden sonra kusura bakmasın, yaptığı tek iyi film demeden duramayacağım. Gerçi az sayıda filmi çok sayıda dizisi var. O zaman cümleyi şöyle düzelteyim: Tek iyi yaptığı şey.

Amerika’nın diğer ülkelerle olan politik ‘anlaşmasını’ çökertebilecek muazzam bir sistem kurmuş adamlar. Keşke bizde de aynı şey ülke içinde geçerli olabilse… Gerçi insanlarımızın gözüne neler sokuldu da hala ‘kıl’ olmaya devam ettiler.

Kusura bakmayın. Bloglarımı yazmaya başlarken kendime bir söz verdim, yazdığım hiçbir şeyi silmeyeceğime dair. Ondan bütün bu konu geçişlerimin aniliği… Kendimi konu geçişleri hususunda eğitmeye çalışıyorum. Ne de olsa eğitim şart.

Filme geri dönersek, izlemenizi yürekten önerebileceğim, benim için yeri olabilecek bir film. Daha fragmanında kendimi kaybetmişken, filmi izlediğim sırada içim burkularak öylece baktım. Neden bizde böyle bir basın özgürlüğü yoktu? Olamazdı. Olmayacaktı.

“Saçlarım neden beyaz zannediyorsun?”

Her şey, başlangıçta son bulur ve son bulduğu yerden yeni bir başlangıç doğar. Yeni başlangıçlar doğurmanız dileğiyle…

 

Esenle kalın.

http://wikileaks.org/

http://tr.wikipedia.org/wiki/WikiLeaks

http://www.imdb.com/name/nm0174374/?ref_=tt_ov_dr

http://www.imdb.com/name/nm1212722/?ref_=tt_cl_t8

 

 
Toplam blog
: 58
: 402
Kayıt tarihi
: 06.04.10
 
 

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mezunuyum. ..