Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '12

 
Kategori
Sinema
 

The Fountain / Sonsuz olan doğa

The Fountain / Sonsuz olan doğa
 

Denk geliyor. Tesadüf mü? Zamanda yaşadıklarımız  ders. Öğretmeni de biz. Öğrenen de biz. Sadece biz. Sonsuzluğun peşinde. Her son bir  başlangıctır. Her baslangıc bizi bi adım daha ileriye götürür. Ya da geriye. Spiral misali. Bakmak görecelidir. Her gördüğümüzün gercek olmadığı gibi. Her baktığımızı gercek sandığımız gibi. Sözlerim kafanızı karıştırmış olabilir. Bir şey anlamamışta olabilirsiniz. Anlaşılmak bazen yorucu olabiliyor. Anlamaya calışmakta yormalı. O zaman unutulmaz oluyor. Bizi düşündüren diğerleri gibi. Hayat, aşk, zaman, sonsuzluk, güneş, ölüm, dün, bugün, yarın gibi yada hicbirşey... "Sonsuz olan doğa. Görecelidir, ölümsüzlük." dENiz'den.

İzlediğim filmde böyle bir şey. Felsefi yapıda düşündürücü. Anlayana. "Bedeniniz ruhunuzun zindanıdır." diyor. Ancak toprak onu özgür kılabilir."diyor. "Ölüm bir hastalıktır. Tedavi edilebilir."diyor. Bunları duymak icin bu filmi mi izlememiz gerekiyor. Hayır. Ama unutmamak icin belki. Bence aşk filmi. Aşkın gücüne şahit olan biri olarak. Drama tadında, bilim kurgu. İzlerken müzikleri yabancı gelmeyecek. Güldürmeyecek ancak ağlatmayacakta. Korkmuyorumdan yola cıkılacak. Tecrübe edilmesi gerekir. İyi rüyalar.

2007 ABD Yapımı Darren Aronofsky'ın yönettiği filmde başrollerde Hugh Jackman ve Rachel Weisz  oynuyor. Görüntü yönetmeni Mattew Libatigue, senaryo Darren Aronofsky ve Ari Handel, Clint Mansell ise müzikleriyle eşlik ediyor. Hic eskimeyecek bir film. Ne cok film dedim. Sadece film işte. Gecmiş, bugün ve gelecekten bahsediyor. Gelecek kaderdir.:)  dENiz... Ağustos 2012 XoXo

 

   
   

 

 
Toplam blog
: 93
: 565
Kayıt tarihi
: 01.07.06
 
 

Sanatla ilgileniyorum. Işık olan yerde zaten beyaz vardır. Karanlıkta kalanlar siyahtır. Renkler ..