Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

The Inner Voice....

The Inner Voice....
 

Bir kısır döngü içinde yaşıyor, çıkamıyor çıkamadıkça kayboluyor insan. Gittiği yolda, ipin üstündeki canbaz gibi yürüyor, sallanıyor, dengesi kayboluyor. Aşağıda yol seçenekleri var ama hangisine düşse bilemiyor.

Bu kısır döngüden çıkmanın yolu cesaretinizi toplamak ve iç sesinizle yüzleşmektir. Kaleminizle ve kağıdınızla  baş başa kalabileceğiniz bir yer bulun. İç sesinizi dinleyin ve duymak ne kadar zor olursa olsun size ne söylediğiyle yüzleşin.

O size evliliğinizin on yıldır ölü olduğunu ve boşanmaktan korktuğunuz için bununla yüzleşmeyi reddettiğinizi söyleyebilir. Başarısız olacağınızı düşündüğünüz için kendi işinizi kurmaktan korktuğunuzu, bu yüzden sevmediğniz bir işte çalıştığınızı söyleyebilir. Kilonuz yüzünden mutsuz olduğunuzu bu bu kiloları vermeyi birçok defa denediğinizi ve başaramadığınızı; yemek yemeğe bağımlı olduğunuzu söyleyebilir. Takıldığınız arkadaş grubunuzun istediğiniz insan tipine uygun olmadığını ve bu arkadaş grubundan çıkıp yenisini bulmanız gerektiğini söyleyebilir.  Her zaman ihtiyacı olan insanlara yardım etmek istediğinizi ancak bunu olması gerektiği gibi yapamadığınızı söyleyebilir. Yeteneklerinizi harcadığınızı söyleyebilir.

Sesin söylediklerini bir ya da iki cümleyle ifade edip edemediğinize bakın. Size ne söylüyor? “Ayrıl, istifa et, konuş, yaz, dans et, rahatla, egzersiz yap,sat,değiştir,taşın, olmasına izin ver, affet.” Aklınıza bunlardan hangisi gelirse yazın. Belki hayatınızın her alanı için değişik sözcükler yazar,  ne istediğinizi farkeder, hayatınıza yön verirsiniz.Bu sizin için özgürlüğe atılacak büyük bir adım da olabili

İçindeki sesi dinler ve ona güvenirseniz herşeyi başarabilirsiniz. Çevrenizdeki olayları daha net görürsünüz...  Eğer iç sesini dinleyip ona göre yaşarsan hayatını, ne kadar üzülsen de iç huzurun hep olur. Acıları film izler gibi izlersin ve biter. Sızı hissedersin, geçer. 

İçindeki enerjini kullanmaktır bu. İçindeki başarabilme, mutlu olabilme, huzuru bulabilme, zorlara dayanabilme, çözüm bulabilme gücünü kullanabilirsin. Başkalarının desteğine değil sadece ve sadece kendine güvenirsin.  

İçinizdeki ses tek dostunuzdur. Kendinize güvenin ve içinizden geldiği gibi davranın herşeyin dengesi vardır ve yolunu bulacaktır. İç huzuru ve güveni hiç kaybetmeden sadece bekleyebilmektir zorlukları yenmek. beklemek. farkındalığını koruyarak beklemek. hazırlığını yaparak beklemek, sabretmek. Zamanı geldiğinde taşlar öyle güzel yerine oturuyor ki.. Gücünü öyle güzel gösteriyorsun ki çevrene.. Başarının resmidir bu.. Yaşamla barışık olmanın ödülüdür bu..

Sevgi ve sağlıkla kalın....

 
Toplam blog
: 16
: 1094
Kayıt tarihi
: 16.09.13
 
 

1978 yılında  İstanbul'da doğdum . Reklam ve Halkla İlişkiler okudum .Çok sevdiğim, hayran olduğu..