Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '10

 
Kategori
Sinema
 

The Prisoner

The Prisoner
 

CNBC-e de Aralık ayında başlayan The Prisoner dizisi ( altı bölüm ) olanca hızıyla devam ediyor. İlk olarak 1967 de oynayan kült dizi, o yılların alışılmış dizlerden farklı senaryosuyla büyük ilgi çekmiş. Takip eden yıllarda birçok dizi ve filme esin kaynağı olmuş. Twin Peaks, Watchmen, The Truman Show, The Matrix, The Simpsons, Alias, Lost ve Battlestar Galactica bunlardan birkaçı.

Hafızasını yitirmiş bir vaziyette çölde uyanan Micheal’ın, 6 numara adıyla “Köy” denilen yerde kısılıp kalmasının hikayesi, oldukça ilginç. Köy de yaşayanlar isimleri ile değil, numaralarla çağrılıyor. Dizinin kahramanı, geçmişi ile “Köy”deki yaşantısı arasındaki bağlantıyı kurmaya çalışırken, “Köy” ün hakimi 2 numara ile mücadelesi ve özgürlüğünü araması izleyiciyi ekran başına kilitliyor. Çölün ortasındaki bu “Köy”ün dışına çıkmak mümkün olacak mı?

Alt metinleri, eşsiz konusu ve gizemli hikayesiyle Prisoner’nın yeni versiyonunda başrollerde Jim Caviezel ve Ian McKellen var. Bir TV klasiği olan The Prisoner’ı kaçıranlar için tekrarları yakalamalarını tavsiye ederim.

Kaynak: CNBC-e Aralık 2009 sayısı

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..