Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '11

 
Kategori
Kitap
 

The Secret (Sır)

The Secret (Sır)
 

''Çağlar boyu nesilden nesile geçerken bir çok insan ona göz dikti. Onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan ''sır''ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethowen, Edison, Cornegie, Enstıene ve diğer mucitler ve bilimadamları ''sır'' rı biliyolardı ve şimdi bu sır dünyaya açıklanıyor.

Kitabın yazarı Rhonde Byne'nin iddiası bu yönde. Yazar bu kitabında insanları başarıya, mutluluğa, servete, kısaca sahip olmak istediklerine nasıl ulaşacaklarının sırrını bu kitapta verdiğini söylüyor.

Sizce dünya nufusunun sadece %1 lik bir kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin %96 sına sahip olması tesadüf mü?

Olağanüstü bir servete sahip olmak ister misiniz?

Ruh eşinizi bulmak ya da huzurlu, mutlu, bir evlilik yaşamak ister misiniz?

Amaçlarınıza ulaşmak için bu kitabı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yazarın iddiası, yaşamımızı en çok etkileyen faktörün ''düşüncelerimiz'' olduğudur. Yani bir deyişler nasıl düşünürsek öyle yaşarız. İyi düşünürsek iyiliği, kötü düşünürsek kötülüğü üstümüze çekeriz.'' Sır'' ra göredilediğimizi kafamızın içinde şekillendirip, baskın düşüncemiz haline getirdiğimiz taktirde onu mutlaka hayata geçiririz

  ''sır''ra göre insanların istedikelrini elde edememesinin tek sebebi olmasını istedikleri şeyler yerine olmasını istemedikleri şeyler üzerine düşünüyor olmalarıdır. ''Sır''rın iddiasına göre yaşam avuçlarımızın arasındadır, şu an nerede olduğumuzun, şu ana kadar neler yaşadığımızın bir önemi yoktur. Bilinçli olarak düşüncelerimizi ve hayatımızı değiştirmeye başlayabiliriz. Umutsuz durum diye bir şey yoktur, yaşamımızdaki her türlü olumsuz durum değiştirilebilir.

Hepimizin başına gelmiştir. Başımıza kötü bir olay gelse bunun ardı arkası kesilmez ve deyim yerindeyse her şey üst üste gelir. ''Sır'ra göre tek bir olumsuz düşünce diğer olumsuz düşünceleri kendine çeker. O olumsuz olaya tepki verdiğimizde daha fazla olumsuz olayı üstümüze çekeriz.. Bu durumda düşüncelerimizi olumlu yönde değiştirirsek olumsuzluğuda üstümüzden atmış oluruz. ''Sır''ra göre ne istediğimize karar vermeliyiz. Fakat istediklerimiz konusunda son derece net olmalıyız.. ''Sır'' ra göre hayatımızı düşüncelerimizle değiştirme durumuna küçük şeylerden başlayabiliriz. Bir fincan kahve ya da boş park yeri bulmak gibi şeylerden başlamak çekim yasasının işleyişini görmenin en kolay yönlerinden biridir.

Ben kitabı okuduktan sonra hayatımı düşüncelerimle değiştirme yolunda küçük şeylerden başlayarak bir adım attım, şu ana kadar fazla bir etkileme olmadı sanırım biraz zaman gerek. Ama yine de zaten biline bir şeydir, iyi düşünelim iyi olsun. Kitabı okumak zevkli, uygulamak sizin elinizde tüm dünyada çok satan ve biline bir kitap iyi okumalar diliyorum.

 
Toplam blog
: 31
: 3018
Kayıt tarihi
: 01.07.10
 
 

Kimi eskidiği için yaşar. Kimi yaşadıkça eskir. Ne tohumda keramet. Ne toprakta. Ne başakta. Mari..