Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '08

 
Kategori
Deneme
 

The Simpsons- Marge karakteri

The Simpsons- Marge karakteri
 

Marge Simpson


CNBC-e de yayınlanmakta olan bir çizgi dizi var: The Simpsons.


The Simpsons, sadece çocuklar için yapılmış bir çizgi dizi değil, hatta asla değil. Büyüklerin de izlemesi gereken, hayat dersleri veren sıcacık bir çizgi dizi. İzlemenizi tavsiye ederim.


Dizide Marge karakteri, kendini, her biri bir başka yeteneği olan dahi çocuklarına adamış, sakin, durgun, anaç, sevecen bir karakterdir. Kendine münhasır bir kişilik olan kaba saba Homer'a, uyum sağlamaya çalışmaktadır. İçinde engin bir deniz vardır. Hiçkimse, içindeki denizin ufkunun ne denli uzakta olduğunun farkında değildir. Kendisi bile…


Birgün bir Gönül Doktoruyla karşılaşır. Gönül doktoru, kendisini, insanlara sevgi dağıtmaya adamış, garip biridir. Birkaç soru ile, Marge’ın hastalığına teşhis koyar: Sevgisizlik!. Ve ona sevgisini sunmaya başlar. Oysa Marge’ın derdi sevgisizlik değildir. Onun derdi, kendi sevgisini bastırmış olmasıdır. Yanlış teşhisin sonucu, yanlış tedavi yöntemlerini beraberinde getirecektir. Bir süre Gönül Doktorunun tedavisine boyun eğen Marge, hayatı irdelemeye başlar. Gönül Doktoru, Marge vakasında hiçbir gelişme gösteremeyince, işi, Serseri Mayın Delibozuk bir çocuğa devredecektir.

Serseri mayın delibozuk, Marge’ın gönlünün kapısını aralamış, içeri girmekle kalmamış, duygularının üzerine sıkı sıkıya örttüğü örtüyü de sıyırma cesaretini göstermiştir. Örtülerinden sıyrılan Marge, kendini bir anda göğün yedi kat üzerinde bulmuş, ve şimdiye dek neden aşık olmayı denemekten korktuğunu sorgulamaya başlamıştır. İki deli bozuk, zembereği boşalmışçasına, kendilerini birbirlerina adamışlar, yerden yedi kat yukarıda dans eder olmuşlardır.

Gönül doktoru, bu noktada, tedavinin hiç de istediği gibi gitmediğine kanaat getirecek, derhal iki delibozuğun arasına, bu kez İyi Aile Babası karakterini oturtacaktır. İyi aile babası karakteri, Marge’ı hayli zor ve utanılası bir duruma sokacaktır. İyi Aile Babası, Marge’ın kendine gelmesi için Serseri mayın delibozuğu kulağından tuttuğu gibi demirparmaklıklar arasına tıkar. Marge, şaşkınlıktan ne yapacağını bilemez durumdadır. Yerden yedi kat yukarıda yapayalnız asılı kalmıştır. Ancak, ayağının altındaki zemin kayınca beklenen olur ve hızla yere çakılır. Anlar ki, Gönül Doktoru ve İyi Aile Babası, yüreğini çalan Serseri Mayın Delibozuğu bırakmayacaklardır.

Marge, Gönül Doktorunun yanlış teşhisi sonucu, yanlış bir tedavi uygulandığını anlayacak ve tedaviye devam etmeme kararı alacaktır.
Serseri Mayın-Delibozuğa, yüreğinin ufkunu gösterdiği için her zaman minnet duyacak, ancak demir parmaklıklardan ara sıra duyduğu kısık sesine, diğer ikisinin korkusuyla yanıt vermeyecektir.
İyi Aile Babasının onur kırıcı döve döve tedavi yöntemini asla kabul etmeyecektir. Duygularının örtüsüne, bir daha açmamacasına sıkı sıkıya sarılacaktır.

İzlediğim bölümlerden birinde, senaryo yukarıdakine benzer bir şeydi. Biraz değiştirerek yorumlamaya çalıştım.

Diğer karakterleri de ileride sunmaya çalışacağım.

 
Toplam blog
: 19
: 909
Kayıt tarihi
: 27.06.08
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Eczacıyım. 2 Çocuk annesiyim...