Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

The Times: Türkiye’yi yanımızda tutalım

The Times: Türkiye’yi yanımızda tutalım
 

Barış ve Huzur Türkiyenin öncülüğünde sağlanacaktır.


Bugünkü Times gazetesinin başyazısının başlığı, "Türkiye İçin Hoşgeldin Halısı".
 

Times, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bu hafta İngiltere'ye yapacağı gezi öncesi, İngiliz hükümetine bir çağrıda bulunmuş.

TÜRKİYE'NİN DOĞU'YA BAKMASINI ENGELLEMEK "İngiltere, Türk bakanların Doğu'dan ziyade Batı'ya bakmalarına sebep olacak şekilde yardımcı olmalı" demiş Times. Gazete İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'in haklı olarak, Türkiye'nin Doğu'ya bakmasını önlemekte kararlı olduğunu belirtiyor.

Times, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğinin her zamankinden uzak göründüğü, bunun sonucu da Doğu'ya bakmanın Türkiye'yi cezbettiği görüşünde. Türkiye'nin bölgesinde etkinliğinin arttığına dair birçok işaret olduğunu vurgulayan gazete, İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısını "acemice" olarak nitelendiriyor.

İSRAİLLE İLİŞKİLER ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
Times Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsrail'le ilişkilerin asla eskisi gibi olmayacağını söylediğini hatırlatıyor ve bu noktada Avrupa'nın, Türkiye hükümetinin temelde ölçülü bir tavır takınması için çalışması gerektiğini vurguluyor. Gazete başyazısını şu cümlelerle noktalamış:

TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİ HAYAL KIRIKLIĞINI GİDERMEK
'Eğer Avrupa Birliği'nde ilerleme sağlanmasını önleyen problemlerden kurtulma yolunda Sayın Hague'nin yapabileceği az şey varsa, İngiltere'nin sunabileceği antlaşmalar, ticari anlaşmalar olabilir, olmalıdır da. İngiltere Türkiye'ye niçin el uzatılması gerektiğini yüksek sesle telaffuz etmeye devam etmelidir, ki bu konuda İngiltere'de partiler arasında bir uzlaşma vardır. İngiltere tarihsel olarak Avrupa Birliği'nin ticaret politikası üzerinde çok etkilidir ve diğer birlik üyesi ülkeleri, başka ticari bağların araştırılması yolunda zorlayabilir. Bu tip ittifaklar, Ankara'nın resmi Avrupa Birliği süreçlerinde olanlar yüzünden yaşadığı hayalkırıklığını bir nebze de olsa telafi edecektir. Bu tip ittifaklar ayrıca Türk liderler için de bir ödül olacak, Türk hükümetine en çok arzulamamız gereken rolü oynama imkanı verecektir. Bu rol de, Doğu'yla Batı arasındaki iletişimin başlangıç noktası olmaktır.' 

Diyor times, Türkiye’yi bir anda kimse kaybetmeyi göze alamamaya başladı. Yakın zamana bir bakarsak Türkiye’nin nasıl bir politikası vardı hatırlarsınız. Ekonomik krizlerle boğuşan, yönlendirilen, kendi başına kararlara imza atamayan pasifleştirilmiş bir politikası vardı. Ancak şimdi bakıyoruz yönlendirilen değil yön veren, krizle güçsüzleşen değil güçlenen, bölgesine hakim barış için aktif bir lider ülke durumundadır. Küçüklüğümde hatırlıyorum televizyon izlemek istemezdim çünkü sürekli bir ekonomik kriz haberi vardı herhalde aç kalacağız diye düşünürdüm. Bu değişimi bu şekilde kıyas yaptığımızda daha iyi anlıyoruz. Türkiye önder vasfına layık olduğunu dünyaya göstermiş artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak daha huzurlu ve barış dolu günlere az kaldı Türk İslam Birliği kurulacak ve hep söylediğim gibi lider ülke yani abi olacaktır. Çok yakında bunu hep birlikte göreceğiz. 

http://www.turkislambirligi.com/index.php 

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..